USA vil anvende neutronbomber i Afghanistan

Flere højtstående pakistansk delegationer lægger stærkt pres på Taliban-styret i Pakistan om at udlevere Osama bin Laden – eller få den fulde gengældelse fra USA. Deres ophold er forlænget til tirsdag.

Op til afrejsen til Kabul citerede det pakistanske dagblad Hi Pakistan kilder, der står tæt på den pakistanske regering for følgende:

“En delegation på højt niveau sendes til Kabul for at overtale den øverste Taliban-leder Mullah Omar til at udlevere bin Laden til det internationale samfund. Den vil give garantier for, at han får en fair rettergang.
Hvis man undlader at gøre dette, så vil Pakistan advare Taliban om, at det vil resultere i en forfærdelig blitz, som vil omfatte nedkastningen af neutronbomber udvalgte steder i Afghanistan.”

Neutronbomber er forbryderiske masseudslettelsesvåben – beregnet til at udslette alt liv. Det er særlige atomvåben, der påfører bygninger relativ lille skade, men dræber alle mennesker og alt liv ved at ‘opsuge’ al ilten i nedslagsområdet. (Kort forklaring her: Neutronvåben).
Og truslen, der stammer fra USA er klar nok: man er parat til at bruge den i de afghanske dale, hvor man mener Osama bin-Ladens kvarterer findes. Rygter om at USA planlægger anvendelse af de forbryderiske atomvåben har været fremme før.
De ser ud til at have noget på sig.

Teliban-regimet ventes at svare på ultimatumet efter et møde i det øverste religiøse råd tirsdag.

Den pakistanske regering og lederen general Pervez Musharraf, der sammen med Saudiarbabien er et af de tre lande, der anerkender Talibanstyret, har været under kolossalt pres fra USA om at tillade amerikanske militæroperationer fra Pakistan mod nabolandet Afghanistan. Ifølge samme pakistanske avis satte amerikanerne pistolen for brystet og truede med at bombe Pakistan: ‘Pakistan har mulighed for at leve i det 21. århundrede eller i stenalderen’, citeres amerikanske embedsmænd for at have sagt.

Taliban-regimet udspringer fra og er opfostret i Pakistan, med kraftig støtte også fra det reaktionære Saudiarabiske regime, der er en af USAs hovedallierede i regionen, og som aktivt har opmuntret den særlige gren af muslimsk fundamentalisme, som det ultrareaktionære religiøse regime i Afghanistan og Osama bin Laden repræsenterer. I Pakistan er der en omfattende støtte til Taliban-regimet, og en række muslimske partier og bevægelser har allerede demonstreret mod at bruge Pakistan udganspunkt for et amerikansk angreb.

Blandt de teorier, der har været fremme om bagmændene for kamikazeflyene i New York og Washington er også, at den er organiseret af en trekant: nemlig Osama bin-Ladens forgrenede organisation, Taliban-regimet og Pakistans militære efterretningstjneste. Den pakistanske hær og hærledelse omfatter også mange Taliban-sympatisører.

Pakistan frygterv også at en tilladelse til en så omfattende militæroperation med deltagelse af tusindvis afv amerikanske soldater på pakistansk territorium kunne føre til, at USA bemægtigede sig de pakistanske atomanlæg og atomvåben, når de alligevel var der. Sikkerheden omkring disse er blevet kraftigt forstærket.
Og samtidig frygter Musharref reaktionerne fra Taliban og dens støtter i Pakistan og i hans egen hær i tilfælde af, at krigen bliver en realitet – med alle de muligheder det indebærer, herunder terroraktioner (som Taliban har svoret at ville gennemføre) – og den frygter, at sådanne modterroraktioner også kan ramme atomanlæg.
Som Hi Pakistan skriver: ‘Pakistans største håb, er at den udsendte delegation kommer tilbage med den gode nyhed, at Taliban har skiftet position m.h.t. Bin Laden’.
Det vil ligge klart i løbet af tirsdagen.

Kilde: Se artiklen i Hi Pakistan Engelsk (‘No Israel or India help: US agrees to Pak demand’

Original article The News, Pakistan 17.09.01:
Aslam Khan: No India or Israel help: US agrees to Pak demand

Hvis linket ikke fungerer gengives artiklen her i kopi i sin helhed
Copy if links don’t work:
‘No Israel or India help: US agrees to Pak demand’

Netavisen 17. september 2001, opdateret 18. september


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne