Tyskland: Første demonstration mod hævnkrig

Med udsigt til en større krig og NATO-landenes inddragelse begynder protesterne også at vinde styrke. I Kessel gik flere hundrede på gaden allerede i lørdags i den første demonstration mod USA ‘terrorkrig’.
Temaet var, at hævnfelttog og hårde militære slag ikke bekæmper terrorisme, og slet ikke angriber ondets rod, de sociale forhold og den undertrykkelse, den udspringer af. De øger tværtimod grobunden for terrorisme, øger hadet – og kræver ny blodsofre fra civile og uskyldige.
Bag demonstrationen stor en bred koalition af organisationer. Den har allerede indkaldt til en ny demonstration onsdag.

Blandt de stemmer, der rundt om i verden har rejst sig mod krigshysteri er også en del kirkelige, dre maner til besindighed. F.eks. Franz Kamphaus, biskop i Limburg: Det er en vrangforestilling at tro ‘at det onde kan bombes ud af verden’, argumenterer han.

I løbet af denne uge skal karakteren af den bistand til den amerikanske krigsindsats fastlægges, som Tyskland skal yde. Schrøder-regeringen har ikke lagt sig fast på noget, men holder alle muligheder åbne. Også for direkte tysk troppedeltagelse. Forbundspræsident Rau går imod en direkte tysk deltagelse i gengældelsesangreb, men anbefaler logistisk støtte. Viceformanden for forbundsdagen Anntje Vollmer afviser tysk deltagelse og opfordrer De Grønne til at ‘besinde sig på deres pacifistiske rødder’. PDS’ Gregor Gysi støtter begrænsede militær gengældelse: ‘Over for terrorhandlinger af en sådan størrelsesorden må der også ske gengældelse’.

Netavisen 17. september


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne