Rumsfeld: Vi går efter slyngelstaterne

Den amerikanske krigsminister Rumsfeld har sluppet katten ud af sækken. USA går ikke til krig mod terrorister – men mod en stribe lande. Nærmere bestemt de af USA såkaldte slyngelstater.

Rumsfeld siger, at det ‘terroristnetværk’, der er ansvarlig for angrebene på USA er ‘større end en person’, og at USA vil ramme lande, som huser ‘terrorister’ og deres organisationer.
‘Vi har ikke noget valg’, sagde Rumsfeld i programmet Fox News Sunday. ‘Enten finder USA sig stiltiende i terroristerne og bliver isolationistisk, vender sig indad, opgiver vores frihed . . . Det kan vi ikke’
‘Sagen er, at det bedste forsvar mod terrorisme er en offensiv. Dvs. at flytte slaget til terroristerne og særligt de lande i verden, der har accepteret, hjulpet, finansieret og gjort terroristernes aktiviteter mulige.’

Han sagde også, at Bin Laden er ‘den hovedmistænkte …(i en) stor, mangehovedet bestræbelse, som muligvis omspænder 60 lande, USA indbefattet. Det er meget større end en person, problemet er langt mere omfattende.
Hvis man ikke har en hær at jagte eller en flåde, som må man tage fat på netværket. Og så må man også ramme de lande, som huser dem. Nogle af de lande, som beskytter dem, har faktisk mål af stor værdi, de har kapital, de har hære. Hvad vi må gøre er at henvende os til disse lande, som vi kender til, og sige, at det må stoppe – og hvis det ikke stopper må vi sørge for, at det gør.’

Rumsfeld angav ingen navne på landene. Det behøvede han heller ikke: USA er ofte nok kommet med fortegnelser over såkaldte ‘slyngelstater’ – hvis missiler det planlagte amerikanske raketforsvarssystem NMD angiveligt skulle beskytte imod. De omfatter Irak, Syrien, Nordkorea, Afghanistan, Libyen, Sudan, Cuba og en hel stribe til.
Der begynder at vise sig en mening med Bush og Co.s. snak om ‘langvarig krig’: Rumsfeld erklærer, at det er USA’s plan at bekrige disse lande (som i forskellig grad opponerer og har opponeret mod USA’s globale politik) – også før det angiveligt defensive raketskjold er vedtaget eller opbygget.

Det er dette sindssyge krigseventyr, der vil sætte verden i brand, USA har gang i.
Det er det, NATO-landenes regeringschefer har sværget musketered.
Det er det Nyrup Rasmussen på forhånd har bakket op.
Og det er det, som en massiv modstand NU må stoppe.

Netavisen 16. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne