USA forsvarer våbensalg til brug mod palæstinenserne

Det er højteknologiske våben fra USA, som den aggressive besættelsesmagt Israel myrder palæstinenserne med. Det gør den amerikanske våbeneksport til Israel, der bl.a. omfatter såvel Apache-helikoptere som F-16 fly, klart ulovlig i henhold til USA’s egen lovgivning.
Ifølge Loven om Kontrol af Våbeneksport må USA nemlig kun eksportere våben til brug for selvforsvar. Og det er vitterligt svært – hvis ikke man skal ud i de yderste absurditeter – at betegne det zionistiske Israels “præventive” myrderier af egenhændigt udpegede palæstinensere som selvforsvar.

Men dette groteske standpunkt, som giver Israel “ret” til at myrde enhver “mistænkelig” palæstinenser, hvilket i Sharons ordbog betyder samtlige palæstinensere, er ikke desto mindre det israelske standpunkt – og deles fuldt ud af USA, selvom supermagtens hykleriske ordgyderi som sædvanlig er i en hel klasse for sig selv: Talsmand for det amerikanske udenrigsministerium Richard Boucher siger: “Vi mener ikke, at politikken med målrettede drab er god. Vi mener, den er forkert, og vi mener, at den er en forfærdelig tragedie for mange af de folk, som rammes af den. Men det er ikke det samme som at lave en juridisk afgørelse vedrørende denne politik.”
Med andre ord siger USA til Israel: Myrd I bare løs. Vi skal nok fortsætte leverancerne af det dødbringende isenkram!

At så USA, hvis det skulle leve op til egen lovgivning om kun at eksportere til brug for selvforsvar, rent faktisk skulle udruste det palæstinensiske folk, der har fået frataget deres land, er blevet smidt i flygtningelejre og fået deres “selvstyre” besat af israelsk militær og fanatiske, zionistiske bosættere, gør bare den amerikanske holdning – den glasklare støtte til den mest brutale og vilkårlige nedslagtning af et helt folk – endnu mere modstridende og absurd.
Men i USA – og i øvrigt i alle andre kapitalistiske og imperialistiske lande – er ét, hvad der står på papiret. Noget andet – noget helt andet – er det, magthaverne rent faktisk gør.

Netavisen d. 11. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne