Aktivister for retten for stjernekrigsprotest

17 aktivister står i øjeblikket for retten i Los Angeles, efter at være blevet arresteret for at blande sig i afprøvningen af det amerikanske raketforsvar. De kommer fra en række forskellige lande, herunder Australien, og kræves idømt op til 10 års fængsel.

De anklages for sammensværgelse med henblik på at trænge ind i og krænke en sikkerhedszone og trodse ordren om at forlade området fra en officer.
Arrestationerne fandt sted i forbindelse med den i medierne tiljublede første ‘vellykkede’ afprøvning af et amerikansk missil. Et interkontinentalt missil blev affyret fra Vandenberg Air Force Base i USA – og skudt ned af et andet missil affyret fra Kwaialein atollen ved Marshall-øerne.

Men aktivisterne, her i blandt Nic Clyde fra Sydney og Stuart Lennox fra Tasmanien, der er tilknyttet Greenpeace, forsinkede testen med omkring 40 minutter ved at sejle en båd ind i zonen omkring den amerikanske militærbase og lade dykkere hoppe i vandet.

Netavisen 18. juli 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne