USAs krigsforbrydelser i Korea

Et krigsforbrydertribunal, der skal undersøge USA’s krigsforbrydelser mod civile i Korea, finder sted den 23. -25. juni i New York.
“The Korea International War Crimes Tribunal on U.S. Troop Massacres of Civilians during the Korean War” har gennem en lang periode gennemført forundersøgelser af de fortiede krigsforbrydelser, som Koreakrigen er så fuld af. Mens de amerikanske massakrer under Vietnamkrigen ofte dukker op i medierne, er de om muligt endnu værre forbrydelser i Korea en statshemmelighed.
Tribunalet arrangeres af den internationale ‘Sandhedskommission om Amerikanske Militærmassakrer på Civile i Korea’, af den progressive amerikanske organisation International Action Center og den amerikanske veterangruppe Veterans for Peace.

Tribunalet vil bedømme en række konkrete massakrer, begået af det amerikanske militær fra 1945 til 1953 og forbrydelser mod folk i Sydkorea efter våbenhvilen i Koreakrigen.
Den fhv. dommer ved den indiske højesteret Kitandra Sandra vil fungere som dommer ved tribunalet, mens den tidligere amerikanske justitsminister Ramsey Clark, den tdl. dommer ved den sydkoreanske forfatningsret Pyon Jong Su og en nordkoreansk sagfører vil udgøre et fælles anklagepanel.

I forbindelse med forberedelserne til tribunalet aflagde en undersøgelseskommission med Ramsey Clark i spidsen et femdages besøg i Nordkorea, hvor de besøgte steder, hvor massakrerne blev begået og talte med overlevende vidner.

Se interviewet med Ramsey Clark
De amerikanske grusomheder er ikke noget, som hører fortiden til.

Netavisen 11. juni 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne