Terma: Jeg har set fjenden

En ung palæstinenser kom med et kors under armen til demonstrationen mod Termas våbenproduktionm, der bliver brugt som dele i de F16-fly, som Israel bruger i krigen mod palæstinenserne.
Han gik op til Termas hovedindgang og anbragte det der.
Det var et kors for hans broder. Han var blandt de dræbte, da israelske fly angreb boligblokke i Gaza om natten den 22. juli i en ny massakre.

Den unge palæstinenser var blandt talerne ved det store protestarrangement mod den danske våbenproduktion, dre bliver brugt i krig – i øvrigt i strid med lovgivningen.

Fra alle dele af landet kom demonstranterne. Fra Århus kom der både en bil- og en cykelkaravane til fabrikken ved Lystrup – et flot syn. Fra København havde FredsVagten ved Christiansborg organiseret en busfuld demonstranter, fra Boykot Israel i Odense kom en bus. Godt 300 besatte plænen udenfor Terma. r.

Et massivt politiopbud – hvor mange vil politiet ikke oplyse – fra mange jydske politidistrikter og fra København holdt sig parat til indsats. Der var skaffet plads til massearrestationer. Men det hele forløb efter planen og helt fredeligt – tilmed uden politiprovokationer.

samtidig med at en flok unge aktivister i København opsøgte en lokal afdeling af Terma for at gøre opmærksom på, at terma producerer til krig over hele landet. De blev mødt af et velforberedt politiopbud.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne