Ny juridisk udvikling omkring Mumia Abu-Jamal

Mens solidaritetsbevægelsen med USA’s mest kendte politiske fange Mumia Abu-Jamal, markerede sig med en protestlejr i Philadelphia sidste weekend, har et nyt hold af jurister, der repræsenterer Mumia, taget fat på sagen i forsøget på at opnå retfærdighed for en uskyldig, der nu har opholdt sig på dødsgangen i mere end 20 år.

De har for retten indbragt tre beedigede erklæringer om, hvad der skete den 9. december 1981, da den afroamerikanske journalist Mumia Abu-Jamal blev skudt og politibetejent Daniel Faulkner dræbt. Denne ene er fra Mumia selv, den anden fra hans bror William Cook – og den tredje fra en vis person ved navn Arnold Beverley, som tilstår drabet på politimanden.

Mumia siger bl.a. i erklæringen:
“Hvis jeg var indkaldt som vidne ville jeg bevidne følgende ud fra mit personlige kendskab: Jeg skød ikke politibetjent Daniel Faulkner. Jeg havde intet med drabet på betjent Faulkner at gøre. Jeg er uskyldig.
Under min retssag blev jeg nægtet retten til selv at forsvare mig. Jeg havde ingen tillid til min sagfører, der var udpeget af retten, og som ikke engang spurgte mig, hvad der skete den nat, jeg blev skudt og politibetjenten dræbt; og jeg blev udelukket fra sidste halvdel af retssagen . . .’
Mumia gennemgår derefter hvad der skete og benægter kategorisk, at han som påstået skulle have tilstået noget som helst, eller have sagt, at han skød betjenten, eller have sagt, at han håbede, denne ville dø.

Broderen William Cook, der også var til stede på gerningsstedet, siger: ‘Mumia havde ikke en pistol. Mumia lagde sig ikke imellem mig og betjente. Jeg havde intet at skaffe med nedskydningen eller drabet på betjenten. Min bror Mumia Abu-Jamal havde intet at skaffe med nedskydningen eller drabet på betjenten.’

Mumias sagførere har talt med den Arnold Beverley, der nu har fremlagt en beediget tilståelse om, at det var ham, der begik drabet på betjenten, og føler sig overbeviste om, at hans erklæring er sand. Ifølge den blev betjenten offer for et lejemord i forbindelse med politikorruption og mafia-aktiviteter.
Beverley siger: ‘Jeg blev sammen med en anden fyr hyret og betalt for at skyde og dræbe Faulkner. Jeg havde hørt at Faulkner var et problem for gangsterne og korrupte politifolk, fordi han blandede sig i fortjenester og bestikkelse for at tillade illegale aktiviter, indbefattet prostitution, spil, narkohandel uden retsforfølgelse i det indre byområde i Philadelphia’. Ifølge Beverley var også en politimand behjælpelig, da han flygtede fra gerningsstedet.

Ifølge Mumias nye juridiske hold var han simpelthen ‘den forkerte person på det forkerte sted og til den forkerte tid’ – nemlig den uheldige tilstedeværende på scenen for et bestilt lejemord.

Netavisen 18.05.01

Læs også Mumias Noter fra dødsgangen
Se også den officielle hjemmeside Justice for Mumia


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne