Amerikansk plan for militarisering af verdensrummet

– Det land, der kontrollerer verdensrummet, vinder den næste krig.
Disse ord fra den amerikanske republikanske senator Robert C. Smith, der er medlem af ‘forsvarsudvalget’, udtrykker hele filosofien bag det ambitiøse rummilitariseringsprogram, den amerikanske regering lægger op til.

Den amerikanske forsvarsminister Donald Rumsfeld vil spække det ydre rum med våben – også nye offensive våben. USA vil være den første til at militarisere verdensrummet.
Udover missilforsvarsprogrammet NMD – der vil udvikle en hel række komplicerede rumvåbensystemer, indbefattet lasere, der kan nedskyde ballistiske missiler, og satellitter, der kan angribe andre satellitter, skal der opbygges en egentlig militær rumstyrke, der skal udgøre den femte gren af den amerikanske hær, eller en større sektion i luftværnet. Milliarder af dollars skal overføres til militarisering og spionage fra rummet. Egentlige rumstationerede angrebsvåben til at ramme mål i andre lande hører også med i programmet.

Da George Bush i februar holdt sin første større tale om militærpolitik, sagde han:
– I rummet vil vi beskytte vores system af satellitter, der er af grundlæggende betydning for omsætningen af vores handel og forsvaret af vores fælles interesser. Det vil alt sammen kræve store anstrengelser og nye store udgifter.

Forsvarsminister Donald Rumsfeld har været medlem af et militærudvalg, der for nylig har afsluttet en større rapport, der anbefaler en kraftig amerikansk militarisering af verdensrummet. I ham har Bush manden, der skal realisere det amerikanske strategiske militære herredømme i det ydre rum.

Efter sin udnævnelse til forsvarsminister har Rumsfeld nedsat nogle ekspertpaneler, der skal foreslå skridt til modernisering af de væbnede styrker – herunder omkring udvidelsen af brugen af langdistance bombefly og ubemandede fly og gennemgå og forny planerne for, hvordan USA kan udkæmpe to større regionale krige samtidig.
Blandt disse eksperters anbefalinger er udviklingen af et rumfartøj til hurtigt at transportere våben rundtom på kloden eller udspionere andre lande. Det har betegnelsen X-33 og er for længst på tegnebrættet.

Den 8. maj afholdt Rumsfeld sin første pressekonference om rummet. Der fremlagde han en del af disse planer, men veg tilbage fra at annoncere udstationering af offensive våben, som møder kraftig politisk modstand. Det betyder ikke, at de lægges på is. Der vil følge en række meddelelser om modernisering af den amerikanske militærstyrke frem til fremlæggelsen af et detaljeret militærbudget for næste år i juni.

Med andre ord: Glem al snakken om at det amerikanske stjernekrigsprojekt ‘bare’ er defensivt og rettet mod nogle såkaldte slyngelstater. Den største slyngel af alle vil besætte verdensrummet med sine våben og derfra vinde næste krig!

Netavisen 16. maj 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne