Filippinerne: Fredsforhandlinger mellem befrielseshæren og regeringen

Et møde i Manila mellem repræsentanter for Den Nationale Demokratiske Front og regeringsforhandlere har banet vej for fredsforhandlinger mellem den kommunistisk ledede befrielseshær og Arroyo-regeringen i Oslo i slutningen af april.

Oprørernes forhandlingsleder Luis Jaladoni ankom i fredags sammen med andre eksilrepræsentanter for Den Nationale Demokratiske Front til Manila for at deltage i et fredsmøde med den ny præsident Gloria Arroyo, besøge politiske fanger og mødes med frontens tilhængere.
Efter at have truffet regeringsforhandlerne bekræftede Jaladoni, at fredsforhandlinger mellem det illegale Filippinernes Kommunistiske Parti, Den Nationale Demokratiske Front og befrielseshæren, der i mere end 25 år har ført væbnet kamp mod de amerikansk-indsatte regeringer i Manila, vil blive påbegyndt den 27 april i Oslo.
Tidligere forhandlinger blev afbrudt i 1999, da det filippinske senat indgik en aftale med USA om genoptagelse af storstilede amerikanske militærøvelser i Filippinerne.

Gloria Arroyo erklærede ved sin tiltræden som præsident at ville genoptage forhandlingerne med den kommunistisk ledte befrielseshær og også med Moros Islamiske Befrielsesfront, der kæmper for en uafhængig islamisk nation i den sydlige del af landet.

Netavisen 9. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne