Israel fængsler sine egne soldater

Israel har fængslet 600 reservister i et forsøg på at undertrykke den voksende modstand mod at gøre tjeneste i Gaza og på Vestbredden
Adskillige israelske indkaldte har mistet livet under den seks måneder gamle intifida, og modstanden mod at gøre militærtjeneste i den israelske hær udvikler sig hurtigt – ligesom også mange civile israelske borgere har aktioneret imod den brutale bo- og besættelsespolitik.

Mindst 2500 reservister er forsvundet uden tilladelse, og mange tusinde har fået erklæringer på uegnethed eller sygdom. De undgår dermed de indkaldelser, som efter værnepligten på tre år for alle mænd (mellem 18 og 21) påhviler alle israelere i form af en måneds pligtig tjeneste, indtil man er fyldt 40.
De udgør 400.000 soldater i tillæg til den normale hær på 200.000 værnepligtige og professionelle.

Under Ariels Sharons optrapning af den ulovlige bosættelsespolitik er intifadaen blevet stadig kraftigere og de israelske tab er også voksende.
Mange israelske soldater har valgt at stemme med fødderne. Fængslingen af de 600 reservister skal dæmme op for denne bølge – men vil snarere uddybe den begyndende krise for den israelske hær, der kæmper for en uretfærdig sag.

Netavisen 7. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne