Den danske stat strammer kontrollen

I de seneste uger har den danske stats spiontjenester besøgt redaktionerne på diverse medier og forklaret at det er i strid med loven at fortælle om deres hemmeligheder. Det må forstås, at det også handler om at man ikke må formidle oplysninger der er kommet fra Edward Snowden via wikileaks, eller egne journalistiske kilder. I særdeleshed er det forbudt at fortælle om USA’s totale overvågning af internettet og den danske efterretningstjenestes meddelagtighed er en af de ”hemmeligheder” det er totalt forbudt at nævne. Også journalister truer de med ‘landsforræderi’ paragraffen

USA- imperialismens overvågningsnetværk – Danmark er tæt på inderkredsen i 9 Eyes

Politiets efterretningstjeneste (PET) er i dag fremkommet med en ny trusselsvurdering, hvor de skriver, at der er mange spioner i Danmark. Truslen kommer tilsyneladende især fra Rusland må man forstå. PET har samtidig afsløret, at de i månedsvis har aflyttet deres egen tidligere øverste leder og nuværende chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), Lars Findsen. Og på den baggrund skred byretten tidligere på ugen til en varetægtsfængsling, med en hemmelig sigtelse under den paragraf, hvor man kan dømmes for landsforræderi, straffelovens paragraf 109.

I den anledning har PET på forkant været rundt i de store danske mediehuse og forklaret, at det er strengt forbudt at fortælle om deres hemmeligheder, og også givet det indtryk at det skulle være årsagen til overvågningen og sigtelsen af deres tidligere chef. Manden selv nægter sig skyldig. Også journalister, der videregiver oplysninger vil kunne dømmes efter paragraf 109, understreger PET.

Til gengæld er tjenestens virke slet ikke indenfor lovens rammer, hverken i Danmark eller i udlandet. De hemmelige tjenesters virksomhed er et overgreb på borgerrettigheder, med det formål at styrke statsmagtens interesser, og undertrykke folk og arbejderklassen.

En ægte whistleblower er Edward Snowden. Han skrev i juni 2013 efter at han i samarbejde med flere medier begyndte at udgive materialet fra NSA: “Som konsekvens af mine politiske holdninger og mit ønske om at bruge min ytringsfrihed, hvormed jeg har vist, at den amerikanske regering har opsnappet hovedparten af al kommunikation i verden, har USA’s regering offentliggjort, at der rejses en kriminalsag mod mig. Også fremtrædende medlemmer af kongressen og andre har i medierne anklaget mig for at være en forræder og kræver mig fængslet eller henrettet for at have videregivet denne information til offentligheden”.

Han afslørede USA’s hemmeligheder, og han stod frem og måtte gå i landflygtighed fordi der ikke var garanti for en retfærdig retssag, tværtimod. Historierne fra de hemmelige tjenester, ikke mindst fra Danmarks nærmeste allierede i Israel, USA, Tyrkiet og Saudi-Arabien har vist, at kritiske ansatte og tilhængere af ytringsfrihed og borgerrettigheder ikke skal vide sig sikre.

De danske hemmelige spiontjenester arbejder ikke kun med overvågning, det handler også om påvirkningsvirksomhed, med alt fra provokatører til propaganda. Lige nu så er det helt centrale at lukke ned for historien om USA’s totale overvågning af internettet, og den danske efterretningstjenestes meddelagtighed. Samtidig med at der pustes til en ny kold krig mod stormagterne Rusland og Kina, og hvem der ellers ikke vil underlægge sig USA’s og EU’s dominans.

Læs også
Edward Snowden: Samvittighedens mod
Af Klaus Riis
KPnet 29. juni 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne