Asocialt kontanthjælpsloft rammer enlige med børn med kirurgisk præcision

Indførelse af et nyt kontanthjælpsloft, hvor eneforsørgere med børn kan miste over 5.000 om måneden, førstebehandles i dag, tirsdag, i folketinget. Boligselskaberne advarer mod, at det vil betyde flere tvangsudsættelser, flere hjemløse. Sociale organisationer og grupper har længe protestere mod det asociale forslag, der øger fattigdommen for dem , der i forvejen har mindst.

 

kontanthjaelpsreformen_har_givet_boernene_ubalance_thiemke_lille

Den tidligere kontanthjælpsreform har ramt hårdt – Nu kommer et brutalt kontanthjælpsloft oveni

Kontanthjælpsloftet er skruet sammen på en sådan måde, at det er boligsikringen og den særlige boligstøtte, der bliver skåret i, hvis man rammer loftet. Hvor meget man mister, kommer derfor an på, hvor meget man betaler i husleje.

En enlig mor med ét barn kan miste over 5.000 kroner hver måned. Det viser nye beregninger, som Lejernes Landsorganisation (LLO). De advarer sammen med andre boligselskaber om, at det vil betyde at mange ikke vil kunne betale deres husleje og må tvangsudsættes på gaden.

Tal viser at aftalen vil ramme 34.500 ude-og hjemmeboende børn under 18 år og deres familier.

Løgn om tal

Regeringen og aftalepartierne har løjet og fremlagt forkerte sminkede tal omkring konsekvenserne af det nye kontanthjælpsloft. Ligesom ved efterårets skandale omkring nedskæring af boligydelsen til pensionister.

– De tidligere beregninger er baseret på, at den enlige mor betaler 2.800 kroner i husleje eksklusiv forbrug. Men det er de færreste, der har så lav en husleje, i hvert fald i de større byer, forklarer Jesper Larsen fra Lejernes Landsorganisation (LLO).

Beregninger fra LLO viser, at den gennemsnitlige husleje for en lejlighed på 85 m2 i større byer er på 8.500 kr. om måneden. Så en enlig forsørger vil reelt miste 5.200 kr. om måned, hvilket gør at huslejen ikke kan betales.

– Sidste gang, vi havde et kontanthjælpsloft, kunne vi se, at antallet af udsættelser steg. Denne gang rammer loftet med kirurgisk præcision de enlige med børn, og de kommer til at stå i en situation, hvor økonomien vanskeligt kan hænge sammen, siger Bent Madsen, der er administrerende direktør i BL – Danmarks Almene Boliger.

Det er regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative, der tilbage i november sidste år indgik et aftale om kontanthjælpsloftet. Og som fastholder at forslaget vil skabe flere i arbejde og vækst!

Forslaget er ikke bare en genindførelse af det gamle kontanthjælpsloft fra 2004-2011. Dengang blev pinen udskudt i de første seks måneder, man var på kontanthjælp. Men det nye forslag rammer det fra dag et.

Vi har en regering, hvis mantra er ”vi skal have sulten tilbage”. Og et Dansk Folkeparti der hjælper den godt på vej.

 

Se også

Afskaf kontanthjælpsloftet!
Af Dorte Grenaa, KPnet 23. december 2015

Kommuner udelukker de fattigste fra boliger
KPnet 27. januar 2016

KPnet 9. februar 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne