Aktion G13 den 6. oktober: ’Nu tager vi Grøndalsvænge Allé 13’

Kommunistisk Politik 18, 200

De københavnske unge har siden den brutale nedrivning af Jagtvej 69 krævet et nyt ungdomhus af politikerne på Rådhuset. De har også fundet frem til, hvor det skal være – nemlig den store kommunalejede bygning på Grøndalsvænge Allé 13, som står tom og klar til indrykning – og som il kunne rumme en lang række aktiviteter, fordi der simpelthen er mere plads end i det gamle Ungdomshus. Det har stået tomt i to år, og der er ingen endelige planer for stedet. Tidligere har man overvejet en genbrugsstation – nu går de kommunale overvejelser i retning af lejlighedsbyggeri.

De unge har også meddelt, at de vil besætte netop dette hus, og hvornår denne besættelse finder sted: Den 6. oktober – fire dage efter folketingets åbning og de store demonstrationer dér og lige før budgetforhandlingerne på Rådhuset afsluttes (11. oktober).

Grøndalsvænge 13 indgår også i de kommunale budgetforhandlinger. Både SF og Enhedslisten har meddelt, at netop dette sted til de unge vil være deres pris for at indgå budgetforlig med Ritt Bjerregaard og hendes flok af socialdemokrater og radikale.
Politiet har på deres side meldt ud, at det ikke har planer om at forhindre en eventuel indrykning på stedet – men at man vil rydde det for aktivister.

Efter urolighederne på halvårsdagen for rydningen af Jagtvej 69 siger G13 initiativet:
”Den sidste uges begivenheder og frustrationer viser at der til stadighed er behov for et brugerstyret Ungdomshus i København. Den 6. oktober vil vi bezætte et nyt på Grøndalsvænge Allé 13. Derfor indkalder vi nu til BZ-træning (…) hvor vi vil træne i ulydige ikke-voldelige BZ-teknikker og aktionsformer.

– Det er rigtigt at vi træner i at bryde igennem politiets kæder, men når vi vælger at være så åbne om vores aktion, og bruge så langt tid på forberedelse og aktionstræning, handler det lige netop om at undgå en voldelig eskalering på dagen. Vi træner derfor ikke i at slås med politiet, men lige netop i hvordan vi kan bryde igennem deres kæder, uden at slås med dem, udtaler Astrid fra G13’s pressegruppe.

– Det her er en ny taktik, hvor vi vil indtage vores nye Ungdomshus ved hjælp af ikke-voldelige midler. Vi har valgt at være så åbne som mulig omkring aktionen og forberedelserne, for at vi kan blive så mange trænede aktivister, at vi trods forhindringer kan indtage det nye ungdomshus den 6. oktober. Vi er allerede over 500 aktivister som forbereder os intensivt på at være klar den 6. oktober – og vi ved at vi bliver mange flere.

Følg med i forberedelserne på hjemmesiden
www.aktiong13.dk

Den 29. september vil der være en storstøttefest for G13.

Netavisen 13. september 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne