Se også

Global debat


Synspunkt

Tema: PET

Aktuel debat

Pm'er og kommentarer til klassekampen

Her høres kun progressive stemmer
Bidrag kan optræde anonymt

Send indlæg til
kompol@apk2000


ARKIV DEBAT 2009

Årtiet hvor alle blev omklamret af det store vi
[Netavisen] Suzanne Brøgger kigger i Informations Moderne Tider tilbage på et årti, der sendte rygerne ud i kulden og Danmark i krig mod terror. En identitetsløs befolkning satte sig foran skærmen og lod sig underholde af gemene eksklusionsprogrammer, mens de få, der stadig havde noget at tro på og dø for, blev lagt for had

Radikale EU-kritikere: Fort Europa og EU-militær er ikke vejen frem
[Netavisen] Radikalt EU-kritisk Netværk afviser behovet for en folkeafstemning om rets- og forsvarsundtagelsen.

Særligt S-SF-R ansvar for regeringens flygtningepolitik?
[Netavisen I modsætning til Søvndal, Vestager og Thorning-Schmidt ønsker Folkebevægelsen mere indflydelse til Folketinget på alle spørgsmål, udtaler Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU
Af Folkebevægelsen mod EU

København: Mistanker om kommunal byggekorruption
[Netavisen] Mulige vennetjenester og korruption i Københavns kommunale ejendomme får Byggefagenes Samvirke til at kræve genoprettelsen af en kommunal håndværksafdeling.
Af Byggefagenes Samvirke

BUPL: Anne Vang må i arbejdstøjet med det samme
[Netavisen] "Anne Vang må allerede nu viser handlekraft. I stedet for at bebude nye projekter skal der fokus på kerneydelsen. Det sker helt konkret ved at finde en løsning, der fjerner besparelserne vedrørende kompensationsordninger fra daginstitutionsområdet. "
Henriette Brockdorff, formand for BUPL Hovedstaden

Arkitekt Jan Utzon tvivler på 11. september forklaringen
[Netavisen] Arkitekt Jan Utzon, Jørn Utzons søn, stiller spørgsmål ved den officielle forklaring om hvad der egentlig skete den 11. september 2001. Har svært ved at forestille sig bygningernes kollaps kunne ske blot ved flykollision af Twin Towers. Finder kollapset i frit fald ligner det der sker når højhuse sprænges bort nedefra. Er en del af den kritiske gruppe Architechts and Engineers for 9/11 Truth.
Berlingske.dk

Der mangler stadig svar fra Justitsministeren
[Netavisen]Hvad er det der gør at lovforslag L49, lømmelpakken, skal hastes igennem i ekspresfart? Det har været kendt i 2 år, at der skal holdes Klimatopmøde i København i december, alligevel er lovforslaget først fremsat nu.
Af Gerd Berlev, Væk med lømmelpakken

Norske KPml om vejen og målet
[Netavisen]"Når klasseundertrykkelsen bliver tydeligere, som den vil blive, når den nuværende krise fæstner grebet, vil denne klasseharmoni sprække, og Socialdemokratiets og den borgerlige stats sande ansigt vil træde tydeligt frem," skriver Kjell Arnestad, talsperson for KPml, i dette indlæg i den norske revolutionære debat.
Revolusjon (no)

FOA: Hold fast i efterlønnen
[Netavisen] Det er en besynderlig faglig melding selv at bede om forringelserne, mener FOA om det nye FTF-forslag om at diskutere ændringer i efterlønnen

Løslad Ahmad Sa’adat og de andre politiske fanger i zionismens fængsler
[Netavisen] Internationalt Forum støtter kampagnen for løsladelse af PFLP-leder Ahmad Sa’adat

Forældre: ”Vi savner politisk mod, så vi fortsætter protesterne”
[Netavisen] Forældre i Københavns Forældreorganisation KFO mødtes søndag til møde om den fortsatte udvikling af aktiviteterne i København og konklusionen var klar: Vi fortsætte presset for at undgå besparelser i daginstitutionerne.

FN skal helt ud af Afghanistan!
[Netavisen] FN er NATO-besættelsesmagtens "legale" ansigt, det såkaldte internationale samfund. FN har intet at gøre i et besat land.
Af Carsten Kofoed

Nedskæringer vil være dødsdom for fattige hiv-smittede
[Netavisen] Læger uden Grænser advarer internationale fonde mod at skrue ned for bidragene til kampen mod aids. Advarslen kommer en uge før, at en af de største bidragydere, The Global Fund, afgør, om nye tilskud vil blive trukket tilbage i 2010.
Af Læger uden grænser

Flere og flere sættes på gaden
[Netavisen] Nye tal fra Domstolsstyrelsen viser, at der i 2008 blev sat 3.762 danskere ud af deres hjem, mens tallet for 1. halvår 2009 allerede er oppe på 2.080.
Af Lejernes Landsorganisation

Hjertevarme dagsværkere trodser kulden
[Netavisen] 4. november har 22.000 danske gymnasieelever trodset strid kuling og giver en varm og hjælpende hånd til unge i Zimbabwe.
Af Operation Dagsværk

Tydelige krav fra Lejernes LOs kongres
[Netavisen] LLO holdt kongres 31. okt - 1. november. Klaus Hansen, formand gennem 24 år, takkede af. Kongressen vedtog enstemmigt denne udtalelse
Af Lejernes Landsorganisation

EU-topmøde: Utilstrækkelige redutionskrav og mangel på finansiering
[Netavisen] Statsministeren var tilfreds efter topmødet i EU – bl.a. om finansiering til tackling af klimaproblemerne og EU´s løfter. Det kan klimaet og U-landene ikke være.
Af NOAH

EU spiller hasard med det globale klima
[Netavisen] Efter mange måneders forhandlinger kunne EU’s finansministre igår stadig ikke blive enige om, hvor meget EU vil bruge på at hjælpe ulandene i kampen mod klimaforandringerne. Det tegner nu til, at EU vil finansiere klimakampen med midler fra udviklingsbistanden.
Af Folkebevægelsen mod EU

3000 € humanitær hjælp til Unha-ri i Nordkorea
[Netavisen] Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea har i oktober haft en delegation på besøg i DDF Korea (Nordkorea). Under besøget afleverede den humanitære gaver i form af køkkenudstyr, gulvbelægning, 3 el-orgler og fødevarer til landsbyen Unha-ri’s børnehave. Ligeledes fik byens landbrugskooperativ doneret 800 liter dieselolie. Unha-ri ligger i Onchonamtet i Sydpyonganprovinsen ca. 100 km vest for hovedstaden Pyongyang.
Af Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea

OK2010-konference 19. oktober: Tillidsfolk ruster sig
[Netavisen] Krisen og et arbejds-marked totalt åbent for billig arbejdskraft kommer til at påvirke OK-forhandlingerne, mener tillidsfolk bag mandagens konference
Af Arbejderen

EU-nummerplader - et politisk symbol for EU-staten
[Netavisen] EU-nummerplader kan virke uskyldigt, men det er endnu et eksempel på at EU forsøger at blive en stat, udtaler Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU. Fra mandag den 12. oktober kan danskere vælge mellem danske nummerplader og EU-nummerplader ved registrering af køretøjer
Af Folkebevægelsen mod EU

FOA: Akut behov for flere praktikpladser til sosu-skoler
[Netavisen] I 2009 måtte landets sosu-skoler afvise 5.500 ansøgere på grund af manglende praktikpladser. En absurd situation i en tid med finanskrise, massiv ungdomsarbejdsløshed og et aktuelt behov for flere hænder til omsorgsfagene. Det mener FOA, der kræver, at regeringen sikrer flere praktikpladser til sosu-skolerne.
Af FOA
Se også
For dumt ikke at uddanne sosu-personale

Synagogens sikkerhedsvagter overfalder Boykot Israel aktivist!
[Netavisen] Boykot Israel indledte i dag lørdag den 10. oktober sin kampagne mod Tiger-butikkernes salg af israelsk produceret Dødehavs-kosmetik.
Af Boykot Israel

Kommunalpolitisk aftale mellem LO Storkøbenhavn, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten i København
[Netavisen]
Af LO-Storkøbenhavn

Irakiske kvinder fængslet
[Netavisen] En udvisningstruet gravid irakisk kvinde og hendes mor blev torsdag eftermiddag anholdt og fængslet i Ellebæk. Kirkeasyl frygter, at nye tvangsudvisninger er på vej.
Af Kirkeasyl

Afvist Iraker løsladt efter akut indlæggelse
[Netavisen] 9. oktober: I dag er Hassan Gardi og hans kone Gulizar Gardi, som begge opholdt sig i Brorsons Kirke, blevet løsladt efter tre dages frihedsberøvelse.
Af Kirkeasyl

Til folketingets partier
[Netavisen] Tillidsrepræsentanter fra FTF og fra LO har været samlet til møde i København til en alternativ åbningsdebat om den faglige politiske situation.
Af LO-Storkøbenhavn

Et stort LO-forbund er en gave til græsrødderne
[Netavisen] LO-fagbevægelsen rider ikke samme dag som den sadler – heller ikke i strukturspørgsmål. Måske må man også denne gang erkende, at taburetklæberi, fagchauvinisme og almindelig frygt for forandringer står i vejen for et fælles træk, som vil kunne overbevise flertallet af medlemmerne om, at LO-fagbevægelsen er i stand til at møde nye tider med nye – fælles – svar.
Af Finn Sørensen, Modkraft

Højere dagpenge NU!
[Netavisen] På 25 år er dagpengedækningen for arbejds­løse­ udhulet med 25 procent. En gennemsnitlig LO-arbejder mister halv­delen af sit eksistensgrundlag ved arbejdsløshed. Med en dagpengesats på højest 15.700 kr. pr. måned er mange i risiko for at skulle gå fra hus og hjem, hvis de fyres. Det er urimeligt og helt uholdbart både for de ledige og for samfund. Derfor skal dagpengene sættes op med 25 procent nu.
Skriv under på kravet - OK2010

Det betaler sig at stemme nej
[Netavisen] - Selv om det tegner til at blive et ja, må vi konstatere, at det betalte sig for irerne at stemme nej sidste år, udtaler Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU

Jægerbog: Militæret gjorde det
[Netavisen] Det var en højtstående officer i Forsvarskommandoen, leder af IT-afdelingen, kommandør Jesper Britze, der selv fabrikerede den arabiske udgave af jægerbogen. Frit Afghanistan Blog havde ret.
Af Carsten Kofoed

Kokkeelever står i kø til kontanthjælp
[Netavisen] Onsdag den 30.september vil elever fra Hotel- og Restaurantskolen i Kødbyen stille sig i kø hele vejen over til kontanthjælpskontoret på Skelbækgade. De gør det for at sætte fokus på, at flere og flere unge ryger på kontanthjælp og risikerer at sidde fast i arbejdsløshedskøen.
Af Erhvervsskolernes Elev-Organisation

FOA: 100.000 kroner for at krænke ytringsfrihed
[Netavisen] FOA mener ikke, det har været sagligt begrundet af Gentofte Kommune at fyre brandmand Michael Brandt, og derfor har FOA nu rejst sag ved afskedigelsesnævnet med påstand om usaglig fyring, om godtgørelse og om en erstatning på 100.000 kroner for krænkelse af Michael Brandts ytringsfrihed.

Ny debat
Marxister og FN

[Netavisen] Jeg har bemærket at mange gange bliver FN og FN´s "internationale lov og ret" brugt af progressive som en slags rettesnor.
Af GHK

Danmark – en krigernation
[Netavisen] Sikkerhedspolitisk satser Danmark på militæret. Civile indsatser, bæredygtighed, miljø og klima har langt lavere prioritet. Den politik er SF nu en del af.
Af Knud Vilby, Modkraft

Humanity demands humanity and respect
[Netavisen Open letter to mr. Barack Obama
By Message from the Grassroots

Civil ulydighed mod kul på Amagerværket kan godt forsvares
[Netavisen] Hermed lidt stof til eftertanke til dem, der ønsker proportionerne tilbage i klimadebatten: Absolut ingen blev alvorligt skadet eller dræbt eller truet med samme ved Shut It Down aktionen i dag og efter alt at dømme var der ikke andet end marginale materielle skader. Det samme kan desværre ikke siges om Vattenfalls forbrændingen af massive mængder af kul på Amagerværket. Det ene er det rene småtteri i forhold til det andet. Vattenfalls adfærd er nemlig med til at destabilisere det klima vi kender og udgør dermed en alvorlig trussel mod menneskers velfærd.
Af Klimabevægelsen.dk, Modkraft

Forsvaret selv bag spredning af arabisk ”oversættelse”
[Netavisen]
Hvor er den hjemmeside, hvor den såkaldte arabiske oversættelse angiveligt skulle være kopieret fra? Mere og mere tyder på, at Forsvaret selv har været en tur forbi Google Translate og lave ”oversættelsen” og herefter sendt den ud.
Se også

Krigsstøtter står bag arabisk ”oversættelse” af jægerbog
[Netavisen] Hvem har lavet ”oversættelsen”? Gerningsmanden skal findes blandt tilhængere af ”Krigen mod terror”, der reelt er en krig mod de muslimske folk. Det kan være alt lige fra Forsvaret selv over PET til almindelige galninge fra Dansk Folkeparti og den kreds.
Af Carsten Kofoed, Frit Afghanistan Blog

Fotokonkurrence: Flash for forandring
[Netavisen] Operation Dagsværk udskriver nu en landsdækkende fotokonkurrence under navnet ”Flash for forandring”. Motiverne skal symbolisere forandring eller forhold, som fotografen ønsker forandret.
Af Operation Dagsværk, Modkraft
Mere på Operation Dagsværk

Ny arbejdspladsklub: Brand og redning skal fortsat være offentlig
[Netavisen] Der er nu stiftet en ny arbejdspladsklub i Københavns Brandvæsen. KbaK vil fremover arbejde for at beholde så meget brand, redning og ambulance på offentlige hænder som overhovedet muligt.
Af Kommunale brand- og ambulancefolk København, Modkraft

Demo 6. oktober: Ud af krisen, ind i fremtiden
[Netavisen] Elev og studenterbevægelsen indkalder i samarbejde med LO-ungdom til demonstartion den 6. oktober ved folketingets åbning.
Af PLS

Enhedslistens forsvarsordfører spørger: Har Danmark specialstyrker, der arbejder bevæbnet i udlandet?
[Netavisen] Jeg vil gerne vide om Forsvarsministeren har godkendt væbnede efterretningsaktioner i udlandet og hvilket mandat han har til det. - Efter min opfattelse har ministeren et alvorligt problem, hvis han har godkendt den aktion, der er beskrevet af Ratsack i bogen 'Jæger'.
Af Frank Aaen, Modkraft

Dansk besætter dræbt
[Netavisen] En dansk besætter på fodpatrulje faldt lørdag morgen for afghanske modstandsfolks kugler.
Af Carsten Kofoed, Frit Afghanistan Blog
Se også
26 danske soldater har spildt deres liv i Afghanistan
Her er en liste over de 26 danskere, der per dags dato har spildt deres liv i Afghanistan som de facto lejesoldater for amerikanske interesser i det olie- og naturgasrige Centralasien.

To sørgelige dødsfald
[Netavisen] To af 1960-ernes ungdomsoprørs smukkeste og mest samfundsgavnlige organisationer er desværre henholdsvis død og døende. Kristne for Nedrustning og Militærnægterforeningen. Sidstnævnte opløses den 19. september.
Af Henning Sørensen

Krigen farligere end bogen
[Netavisen] Politiken har gjort det eneste rigtige ved at trykke bogen ”Jæger – i krig med eliten”. Den danske befolkning har krav på at få meget mere reel oplysning om de krige, Danmark deltager i.
Af Carsten Kofoed, Frit Afghanistan Blog

Gode råd til Brian Mikkelsen
[Netavisen] Du vil gerne have gode råd om, hvordan man stopper tilgangen til banderne. Her er så mine.
Af Gerd Berlev

En polititolks jordiske levninger
[Netavisen] Seksten år gammel ankom hun til Danmark og søgte asyl. Det ville hun med stor sandsynlighed have fået, hvis hun havde sagt sin rigtige alder.
Af Støttekredsen for flygtninge i fare

Hellere bedre klimapolitik end ny klimakommissær
[Netavisen] Når EU er fuldstændigt uansvarlig i sine ambitioner på klimaområdet op til topmødet i København, så virker Barroso’s forslag om klimakommissær ikke seriøst
Af Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU

Fangenotat afslører VK-regeringens accept af tortur
[Netavisen] Et hidtil forsvundet notat river tæppet væk under VK-regeringens forklaring om, at den i starten af 2002 ikke kendte til problemerne med at udlevere krigsfanger til de amerikanske besættelsestropper i Afghanistan.
Af Carsten Kofoed, Frit Afghanistan Blog

9/11 er én stor løgn
[Netavisen] Enhver, der stadig tror på Bush-administrationens forklaring af begivenhederne den 11. september 2001, er både dum og naiv.
Af Carsten Kofoed, Frit Afghanistan Blog

Aktivister har i ly af natten forberedt sig på spektakulær aktion
[Netavisen] Aktivister fra Shut It Down initiativet har flere gange været inde på Amagerværket i ly af mørket, for at forberede aktionen den 26. september, hvor de planlægger at lukke ned for værkets kulproduktion.
Af Shut It Down initiativet

Aktion ved integrations- (læs: udvisnings-) ministeriet
Ministeriet for statsracisme
Aktion ved integrations- (læs: udvisnings-) ministeriet
Foto fra Facebook

22 irakere er væk - nu er de malet ved Christiansborg
[Netavisen] Happening foran Christiansborg skal få politikerne til at handle
Af Kirkeasyl

Den skammelige dag
[Netavisen] "National flagdag": I Irak og Afghanistan deltager danske soldater i FN-stridige angrebskrige, hvilket gør dem til internationale krigsforbrydere ligesom de politikere, der har sendt Danmark ud i disse forbryderiske krige.
Af Carsten Kofoed, Frit Afghanistan Blog

Kirkeasyl køber irakere fri
[Netavisen] De sidste tre tvangsudviste irakere bliver sandsynligvis løsladt i morgen tidlig. Men det sker først efter, at en slægtning og Kirkeasyl har betalt tusindvis af kroner. Absurd, mener Kirkeasyl.
Af Kirkeasyl

Kendte danskere slutter op om Kirkeasyls kampagne om at hjælpe flygtninge
[Netavisen] Mennesker på flugt fra forfølgelse og trusler på livet har krav på medmenneskelig hjælp. Det er et standpunkt som stadigt flere danskere nu offentligt står frem med. Nu bakker en lang række meningsdannere, forfattere, skuespillere, musikere og andre fremtrædende danskere op bag Kirkeasyls kampagne for at sikre støtte og rum til de afviste irakiske asylansøgere, der er gået under jorden.
Af Kirkeasyl

Er flere massedemonstrationer vejen frem?
[Netavisen] Det haster med handling. Norske forskere, der bruger nyudviklede modelberegninger, mener at co2-problemet er 2-3 gange større end FN’s klimapanel sagde i 2007. En affalds-ø på størrelse med Europa truer livet i havene. Is-afsmeltningen skaber nye potentielle krigszoner ved Nordpolen. Store områder af jorden er ubeboelige på grund af radioaktiv forurening fra krige.
Fredsfestival 2009: Klima, krise og krig – hvordan hænger det sammen?

DKU: Ingen Dansk Flagdag
[Netavisen] Hvorfor skal de døde, sårede, psykisk og fysisk skadede og deres pårørende have en militaristisk hyldest med flagbefalinger og militærparade? Hvorfor gør man ikke noget ved det, og trækker tropperne hjem?

SOS mod Racisme fordømmer Danmarks tvangsdeportation af 22 irakere til Baghdad
[Netavisen] Med aktionen overtræder Danmark forbudet mod tilbagesendelse til et land, hvor irakerne risikerer at blive udsat for tortur, umneneskelig eller nedværdigende behandling. Der er tale om et alvorligt brud på menneskerettighederne: Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, artikel 3.

Danmark, vi har blod på hænderne
[Netavisen] Efter en dag med mange begivenheder må man nogle gange læne sig tilbage for at reflektere. "Danmark, vi har blod på hænderne," er min reflektion over dagens begivenheder. Heldigvis var der demonstrationer her til aften.
Af Poetens Vrede, indymedia.dk

Fortsæt kampen mod en menneskefjendtlig asylpolitik!
[Netavisen] I dagene efter rydningen af Brorsons-kirken var vi mange, der gik med en følelse af, at det ikke kunne være sandt, at man ikke kunne gøre sådan noget ved andre mennesker. Virkeligheden indhentede os, og i ugerne der fulgte er den gået rigtig op for os.
Af DKU

Afghansk valg drukner i svindel
[Netavisen] Tidligst om et par uger vil ”resultatet” af det såkaldte præsidentvalg i Afghanistan den 20. august ligge klar.
Af Carsten Kofoed, Frit Afghanistan Blog

USA (med sine allierte) og Iran – Slående likheter
[Netavisen] Når USA peker ut Iran som syndebukk må man kunne se tingene nærmere i øyene. Ja, Iran er ikke så demokratisk, rettferdig, fredelig osv som det burde, men dette er nok desverre ikke årsaken til at USA, eller våre egne aviser, som kun er med på å stadfeste dagens orden, fokuserer på landet. USA benyttet 400 millioner dollar på å destabilisere Iran, noe de ikke har klart. De benyttet kun den nypubliserte Pentagon krigsdoktrinen den venezuelansk-amerikanske dommeren Eva Golinger advarte om på TV programmet La Hojilla den 14. august 2009 og som allerede er i bruk i Venezuela: Irregulær krigføring.
Af Fredsvenn, En blogg fra Sjur Cappelen Papazian (no. og eng.)

”Den store hærfører” besøger danske besættelsestropper
[Netavisen] Statsminister Lars Løkke Rasmussen har i al hemmelighed været på propagandatogt i Afghanistan for at besøge de kriminelle danske besættelsestropper.
Af Carsten Kofoed, Frit Afghanistan Blog

Tankepoliti: Minister overfalder præst
[Netavisen] Kommentar til mistænkeliggørelsen af Per Ramsdal
Af Gerd Berlev 

NRK i rollen som løgnefabrik
[Netavisen] Historieforfalskning, antikommunisme og skønmaling af nazismen er blevet hverdagskost i medierne. Artiklen tager et konkret udgangspunkt i en grov BBC-"dokumentar". Hvad der gælder for Norge, gælder også de danske og øvrige kapitalistiske medier.
Nettmagasinet Revolusjon (norsk)

FOA: Farvel til verdens bedste ambulanceberedskab
[Netavisen] Fra i dag bliver antallet af ambulancer i København kraftigt reduceret. FOA frygter, at regionspolitikernes beslutning om at forringe ambulancekørslen vil få fatale konsekvenser.

SIAD-fiasko på Slotspladsen
[Netavisen] Blot 25 deltagere kunne SIAD (:"Stop indvandringen til Danmark")samle til deres stort opslåede demonstration i København. Demonstrationen var først annonceret til Vibevej i Københavns Nordvest-kvarter, men blev tidligere på ugen flyttet af politiet, der ikke kunne garantere for racisternes sikkerhed i det gamle arbejder-kvarter.
Af ProjektAntifa

Kan man sende irakerne hjem? Standardsvar og opposition
[KP17, 2009] Endnu engang markerer en stor folkelig bevægelse sig på gaderne – bredt sammensat politisk, socialt og aldersmæssigt. Den udgør et enormt pres på regering og opposition, politi og medier. Men det mærkes ikke på overfladen.

Hva’ mæ brandbeskatning?
[Netavisen]Og nu skal det rekordstore underskud bruges som undskyldning for at skære endnu dybere
Af GBe

Finanslovforslaget: Regeringen lurepasser
[Netavisen] Økonomen Henrik Herløv Lund konstaterer i en analyse af de økonomiske udsigter for 2010, regeringens krisestrategi og forslaget til finanslov for 2010, at regeringern synes tilfreds med en høj arbejdsløshed, der vil bremse lønudviklingen, og kun af taktiske grunde udsætter omfattende angreb på velfærdsbudgetterne.
Af Henrik Herløv Lund

Afghanistan: NATO på hårdt arbejde for at bortforklare valgfiasko
[Netavisen] Alt tyder på, at valget i Afghanistan var en katastrofe, set med besætternes øjne. Stemmeprocenten er langt, langt under de 50 %, man først påstod og kaldte en succes.
Af Netmagasinet Revolusjon (no)

Boykot Israel: Frafald racisme-anklagerne mod de skotske Palæstina-aktivister
[Netavisen]
I Skotland er fem Palæstina-aktivister, herunder sekretær Sofiah MacLeod fra Palæstina-netværket Scottish Palestine Solidarity Campaign, blevet anklaget for racisme. Begrundelsen er at de under en koncert i Edinburgh med det israelske band Jerusalem Quartet skulle have råbt 'Boykot Israel’ og ’Stop belejringen af Gaza’.
Protest erklæring fra Boykot Israel Danmark

Pimpernellens tid - Forsvar for flygtningene
[Netavisen] Skal vi selv blive hjemløse, før vi kan føle med dem, der har mistet alt? Skal vi miste vore egne børn, før vi forstår forældrenes sorg? Skal vi selv tvinges på flugt før vi kan føle med de flygtende? Skal vi lukke vort land for verden?
Af Patrick Mac Manus, Modkraft

Flag på halv den 5. september
[Netavisen] Aldrig Mere Krig har taget initiativ til en kampagne for at få danskerne til at flage på halv den 5. september, hvor den nyligt vedtagne officielle flagdag for danske besættelsessoldater i udlandet gennemføres for første gang.

Stor kunstnerisk opbakning omkring Fredsfestival 2009 i Sydhavnen
[Netavisen] Årets fredsfestival den 12. september afholdes på Karens Minde i Sydhavnen under overskriften: Klima, krise og krig - hvordan hænger det sammen? Den har fået en flot modtagelse blandt danske kunstnere. Programmet er fyldt til randen og der meldes lukket for tilgang fra alle tre scener på Karens Minde

_________________________

Netavisen - nyheder hvor der kæmpes

Skriv til Netavisen!