Støt de norske havnearbejdere!


Udtalelse fra det regionale møde af marxistiske-leninistiske partier og organisationer i Europa


Havnearbejderne er kendt verden over for sin internationalisme og for den aktive solidaritet, de udviser overfor arbejdere og søfolk, der kæmper for deres rettigheder. Nu er det havnearbejdere selv, der har behov for international støtte og solidaritet.

Havnearbejderne i Norge har været i konflikt siden november 2013, en periode på næsten 20 måneder. De er blevet chikaneret og arresteret af politiet. Deres eneste krav er, at arbejdsgiverne undertegner en kollektiv overenskomst og retter sig efter ILO-konventionen137 (art. 3), som giver registrerede havnearbejdere fortrinsret til at laste og losse handelsskibe. Men denne ret bliver nægtet dem, nu også i Oslo havn.

I Oslo havn har kampen en ekstra international dimension, fordi det tyrkiske selskab Yilport Holding har fået "eneret" til at drive havnen de næste 20 år. Men Yilport nægter at forhandle en kollektiv overenskomst eller i det hele tale med arbejderne.

I stedet ansætter de ufaglærte arbejdskraft via vikarbureauer og lukker havnearbejdere ude fra deres job. Dette forsøg på at knuse havnearbejdernes fagforening og underminering af kollektive aftaler er helt uacceptabelt. Det er i realiteten et angreb på arbejderne i alle lande og i alle brancher.

De marxistisk-leninistiske partier og organisationer i Europa opfordrer alle arbejdere, fagforeninger og alle demokratiske kræfter til at vise deres solidaritet og boykotte Yilport indtil virksomheden ansætter de organiserede havnearbejdere i Oslo havn og underskriver kollektive overenskomster.

Arbejdere i alle lande forén jer!

Det regionale møde af marxistisk-leninistiske partier og organisationer afholdt i Frankrig, juni 2015.


Arbejderpartiet Kommunisterne, APK, Danmark

Arbejdernes Kommunistiske Parti i Frankrig, PCOF

Organisationen for genopbygning af Grækenlands Kommunistiske Parti (1918-1955)


Kommunistisk Platform, Italien

Den marxistisk-leninistiske gruppe Revolusjon, Norge

Spaniens Kommunistiske Parti (marxister-leninister), PCE(ml)

Arbejderpartiet EMEP, Tyrkiet

Organisationen for opbygningen af Det Kommunistiske Arbejderparti i Tyskland (Arbeit – Zukunft)

 


Se også

Kommuniké fra det regionale møde i Europa Juni 2015

Udtalelse: Lad os alle rejse kampen mod nedskæringernes og krigenes EU! For international solidaritet!Dette er en artikel fra kpnet.dk - Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til
kpnet, facebook KPnetavisen samt KPnetTV -

Find KPnetBlogs
her og twitter her

Udgives af Arbejderpartiet Kommunisterne APK


- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

Netavisen 22. juni 2015