Kommuniké fra Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer

Forsamlede i Mexico i anledning af afholdelsen af vores ordinære internationale konference konstaterer vi marxistisk-leninistiske partier og organisationer den følgende situation:

Recession i såvel de afhængige som imperialistiske lande, inkl. USA, arbejdsløshed og voksende armod, forværring af livsbetingelserne for de brede masser, de borgerlige institutioners miskreditering, skærpelse af de grundlæggende modsætninger i vores epoke, udvikling og stigning i de folkelige kampe i verden; i Palæstina, hvor intifadaen kræver det palæstinensiske folks ret til dets eget område og stat imod den zionistiske aggression; i Argentina, Ecuador, Colombia, Peru og Bolivia med brede, folkelige bevægelser for retten til livet, for national suverænitet og imod den imperialistiske indblanding, som udtrykkes i Plan Colombia, Andesinitiativet og Plan Puebla-Panama; i Sydafrika, Burkina Faso og Benin primært mod privatiseringspolitikken; i Iran udfordres og bekæmpes den islamiske republiks repression; i Sydkorea imod den IMF-dikterede tilpasningspolitik og undertrykkelse af arbejderne; i USA, Canada og Europa kampen mod den imperialistiske globalisering, indbefattet afvisningen af det imperialistiske EU, i form af store gademanifestationer, der som i tilfældet Genova blev bekæmpet på barbarisk vis.

Alt det ovennævnte er klare og aktuelle udtryk for skærpelsen af imperialismens krise, som kan munde ud i en stigning i klassekampen, i kampen for social og national frigørelse.

I denne kontekst har begivenhederne den 11. september i USA fundet sted, og i forbindelse hermed erklærer vi marxist-leninister:

· Vi kæmper for revolutionen og socialismen. Og derfor driver vi den revolutionære politiske handling fremad ved at bruge forskellige kampformer, inkl. organiseringen af massernes revolutionære vold, folkets væbnede oprør, som vejen til at erobre magten.

· For marxist-leninister er terrorisme ikke en revolutionær kampform, netop fordi den ser bort fra arbejderklassens og de folkelige massers organiserede handling, og fordi den i mange tilfælde rammer uskyldige civile.

· Hovedterroristen, som har spredt død og ødelæggelse i verden, er imperialismen, særligt den amerikanske, hvilket har bragt den folkenes had. Derfor solidariserer vi os med folkene og kæmper side om side med det chilenske, cubanske, irakiske, jugoslaviske, palæstinensiske osv., der alle har været og er ofre for det imperialistiske barbari, som har kostet millioner af menneskeliv i verden.

· Vi alarmerer og opfordrer arbejderklassen, arbejderne og verdens folk, til at modsætte sig og beslutsomt bekæmpe krigsplanerne hos den amerikanske imperialisme og dens allierede, som i en såkaldt uendelig retfærdigheds navn lancerer et korstog mod såvel folkene i Afghanistan, Pakistan, Irak og andre som mod den kamp, patrioterne, antiimperialisterne og de revolutionære i verden fører, og over for hvilke det vil være nok at beskylde dem for at være terrorister for at kriminalisere deres kamp og undertrykke dem.

· Alt dette gør opgaven at skabe en stor, antiimperialistisk enhed bydende nødvendig.

***

Derudover har konferencen påbegyndt et studium, en analyse og diskussion af arbejderklassen i dag, med dens forskellige særkender og situationer, og med det fælles udgangspunkt at den er kaldet til at opfylde den rolle, den som revolutionens ledende klasse har. Diskussionen må fortsætte i tæt sammenhæng med den revolutionære praksis i vore partier og organisationer, i arbejderklassens skød.

Konferencen gennemførte også en status over de opgaver og beslutninger, som blev fastlagt og taget på den sidste konference. De, som er blevet gennemført, er følgende:

· Udgivelsen af 'Imperialismen som kapitalismens højeste stadium'.
· Udgivelsen af nr. 7 og 8 af 'Enhed og Kamp' på forskellige sprog.
· Afholdelsen af to seminarer med titlen "Revolutionens problemer i Latinamerika" i Ecuador.
· Afholdelsen af faglige træf i Den Dominikanske Republik og Europa.
· Afholdelsen af Den Internationale Antifascistiske og Antiimperialistiske Ungdomslejr i Venezuela.

Konferencen gav en bevæget mindehyldest til kammerat Marino Báez, medlem af centralkomiteen i Den Dominikanske Republiks Kommunistiske Arbejderparti (PCT), som i juli blev myrdet af proimperialistiske paramilitære styrker i Colombia, og til kammerat Pausides Rojas, medlem af ledelsen i Den Kommunistiske Organisation Oktober, Spanien, og ansvarlig for Kommunistisk Ungdom, der døde 23 år gammel.

Den bekræftede også forpligtelsen til at fortsætte kampen for frigivelse af de politiske fanger og de forsvundnes opdukken i live. Den forpligtede sig i særlig grad til at kæmpe for frihed for kammerat Francisco Caraballo, leder af Colombias Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister, og for leder i Mexicos Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister kammerat Gregorio Alfonso Lópezs opdukken i live.

Til sidst, og som resultat af diskussionerne på konferencen, udsprang forskellige opgaver, som vil blive igangsat af partierne og organisationerne i den kommende periode, og som uden nogen som helst tvivl vil bidrage til styrkelsen af enheden i den internationale marxistisk-leninistiske kommunistiske bevægelse og til udviklingen af vore folks revolutionære kamp.

Mexico, september 2001

Colombias Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister
Ecuadors Marxistisk-Leninistiske Kommunistiske Parti (PCMLE)
Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti (PCOF)
Irans Arbejdets Parti
Mexicos Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister
Den Kommunistiske Organisation Oktober, Spanien
Tysklands Kommunistiske Parti (KPD)
Røde Fane (BR), Venezuela
Øvre Voltas Revolutionære Kommunistiske Parti (PCRV)

Oversat fra spansk af Kommunistisk Politik:
COMUNICADO DE LA CONFERENCIA INTERNACIONAL DE PARTIDOS Y ORGANIZACIONES MARXISTA-LENINISTAS

Se mere om Den Internationale Konference og andre dokumenter fra mødet i Mexico september 2001 i Verden i kamp

Netavisen 5. oktober 2001