Regeringen skal ikke liste EU-hæren ind af bagvejen – Af Arbejderpartiet Kommunisterne

Den danske befolkning har klart og tydeligt sagt NEJ til at deltage i EU’s militære samarbejde. Det er en af de fire EU-undtagelser. Nu forsøger regeringen som en tyv om natten at liste Danmarks deltagelse i EU’s militære opbygning og operationer ind af bagvejen.

I denne uge tilslutter krigsminister Claus Hjort Frederiksen Danmark i ikke bare en, men hele to nye militærinitiativer. En angrebsalliance mellem udvalgte EU-lande og en ny udrykningsstyrke bestående af NATO-lande Uden nogen som helst offentlig debat!

Europæisk Interventions Initiativ (EI2) består af 9 EU-lande og Storbritannien. Med EU’s største magter Frankrig og Tyskland i spidsen er der reelt tale om en fortrop i EU’s militære opbygning. De 10 lande skal kunne rykke hurtigt ud for at sikre EU’s interesser og ikke sinkes af hele det langsomme EU-beslutningskompleks. Det er et led i opbygningen af EU-hæren i to tempi. At påstå at Danmark efter dette ikke formelt indgår i EU’s militære del af Unionen, kan ikke skjule, at det reelt er, hvad der sker. Danmark er med i opbygningen af EU-militæret.

Danmark skal desuden deltage i den nye udrykningsstyrke ’Joint Expeditionary Force’ (JEF). Den skal operere både i og uden for NATO-regi og med kort varsel sættes ind verden over.

Den danske regering forsætter blindt sin farlige oprustnings- og krigskurs. Vi har i årevis set skiftende blå og røde regeringer følge USA’s, NATO’s og EU’s krigsdiktater. Det har ikke virket for fred i verden, men har spredt død, ødelæggelse og flygtningestrømme for danske skattekroner”.

Dansk kapital ønsker et stærkt militært EU og NATO for at sikre investeringer, virksomheder og markeder udenfor Danmarks grænser.

Befolkningerne bliver gidsler i den stadig mere intense konkurrence mellem USA’s Trump, Ruslands Putin og EU’s Macron og Merkel. Og det er dem, der betaler den ekstreme krigsoprustning med faldende social velfærd. Ligesom det også er dem, der betaler med liv og helbred for de imperialistiske krige.

I dag er kampen mod dansk krigsdeltagelse og oprustning vævet tæt sammen med kampen for at komme ud af EU og NATO. De er begge aggressive imperialistiske alliancer – og ikke garanter for fred og sikkerhed.

Derfor kræver vi:

  • Danmark trækkes ud af de aggressive krigsalliancer som E12 og JEF.
  • Fuld stop for dansk krigsdeltagelse og oprustning. Træk de danske tropper hjem.
  • Regeringens største milliardinvestering i den offentlige sektor med det nye forsvarsbudget og kampfly skal omdirigeres til den offentlige velfærdssektor.
  • Danmark skal ud af EU og NATO. Et selvstændigt Danmark udenfor de imperialistiske alliancers diktat kan føre en afspændings-og samarbejdspolitik

APK
Arbejderpartiet Kommunisterne

 

Læs også

Danmark må ud af NATO og EU
Udtalelse fra APKs 7. kongres

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  26. juni 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater