Stop krigspolitikerne! Stop NATO! – Af Arbejderpartiet Kommunisterne

Udtalelse op til 9. april 2017
Arbejderpartiet Kommunisterne

 

demo_aarhus1

 

77 år efter 2. verdenskrig og Nazitysklands besættelse af Danmark er der igen krig verden over. Et vanvittigt rustningskapløb tager fart. NATO kapruster. Norden oprustes til krig mod Rusland. Ny krige planlægges på mange kontinenter. En ny verdenskrig kan ikke længere udelukkes.

Efter krigen sagde vi: Aldrig igen. Ikke mere krig, ikke mere besættelse. Alligevel kan mareridtet blive virkelighed. Og denne gang med atomvåben.

Danmark står midt i en gigantisk oprustning. Politikerne over en bred kam af partier har meldt ud, at de betragter NATO’s diktat om at skrue voldsomt op for oprustningen og bruge 2 % af BNP på militær, som helt naturligt og nødvendigt pga ’den russiske trussel’. Det vil betyde betyde en fordobling af de danske militærudgifter.

Den største krigstrussel i dag står NATO selv for, og det er det pengene skal bruges til. Der skal købes nye kampfly, artilleri, radarsystemer – og soldater skal stå klar til kommende krige.

Det vanvittige beløb på 2% af BNP årlig til militær i hvert eneste NATO-land skal konfirmeres på NATO’s topmøde den 24.-25.maj. Den amerikanske præsident Donald Trump har ikke lagt skjul på at han vil tyrannisere alle sine ‘allierede’ til at følge trit i kaprustningen.

Lars Løkke Rasmussen har allerede svoret Trump troskab og at Danmark vil følge USA i galskaben – herunder i den nye ulovlige krig i Syrien.

Oprustningen og krigene betales med sociale nedskæringer. Det er arbejderne og det store flertal, der betaler for de herskendes forbryderiske politik.

NATO er allerede i gang med at placere permanente tropper tæt på den russiske grænse – klar til at dræbe: ”Vi er helt beredt på at være dødbringende”, som en talsmand for en af de amerikanske bataljoner på vej til Polen sagde. 200 danske soldater rykker til Estland til NATO-bataljonen der.

USA truer åbent Nordkorea med et ’forebyggende’ atomangreb. Men opstillingen af THAAD-missiler i Sydkorea er en del af den atommare omringning af Kina og Rusland med ‘missilforsvars-systemer’, der kan  bruges til et first-strike – et atomangreb. Spændingen øges kraftigt i Det sydkinesiske Hav.

I Syrien fører USA, Tyrkiet, Israel, Saudi-Arabien, Danmark og flere endnu krig med det formål at opsplitte landet,  stik imod alle folkeretslige love, selvom påskuddet er ‘krig mod Islamisk Stat’.

Danmark er allerede i krig langt fra vores egne grænser, men faren for krigshandlinger truer også i Europa. Også konkret i de nordiske lande og omkring Østersøen, hvor NATO kynisk forbereder en mulig krigsskueplads. Putins kapitalistiske Rusland presses med omringning og permanente baser.

NATO rykker tættere og tættere på, mens der konstant holdes stadig større krigsøvelser i grænselandene. Ukraines amerikansk indsatte kupregering, som støtter sig på fascistiske terrormilitser, omfavnes uden forbehold af Løkke og Co. Den kan udløse en storkrig.

Norden er i færd med at omdefinere sin globale rolle til at blive partnere i aggression. kke bare NATO-landene Danmark og Norge, men også de tidligere alliancefri  lande Sverige og Finland er blevet en del af denne forberedelse af krig og aggression med øvelser og NATO-installationer.

Spændingerne øges globalt.  Der ulmer stadig flere arnesteder for verdensbrand Ethvert sammenstød rummer i dag risikoen for udløsningen af atomkrig.

Den 24. – 25. maj mødes NATO-landene til topmøde i Bruxelles, NATO-mødet vil tage nye skridt, der alle vil gøre verden farligere.

Arbejderpartiet Kommunisterne opfordrer arbejderklassen, ungdommen, alle progressive og fredselskende mennesker og kræfter til at samles om at imødegå rustnings- og krigsvanviddet og være med til at få organiseret den nødvendige modstand, der skal til for at stoppe NATO, krigene, oprustningen og de reaktionære krigs- og nedskæringspolitikere.

Se også

Trump og Løkke lader militærudgifterne eksplodere: Det er på tide at sige STOP!

En fredelig udenrigspolitik kræver et uafhængigt Danmark – udenfor NATO og EU

 

KPnet 4. april 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater