Annisette: Pas på! Politistaten er på vej

Kommunistisk Politik 18, 2009
Fotos: KP

Frontbanneret ved demonstrationen mod tvangsudvisning af 22 irakere 2. september 2009
Frontbanneret ved demonstrationen mod tvangsudvisning af 22 irakere 2. september 2009

Vreden over politikernes og politiets brutalitet i forbindelse med de umenneskelige tvangsudvisninger af irakere fik ny næring med den Gestapo-agtige udsendelse af 22 til en uvis skæbne.

For anden gang på knap tre uger blev en stor demonstration organiseret med mindre end dags, med få timers, varsel. Over 10.000 marcherede i København i protest fra Rønn Hornbechs integrations (læs: udsmidnings)-ministerium til Brorsonskirken onsdag den 2. september, fordi 22 irakere i nattens mulm og mørke var blevet tvangsudsendt til Irak, uden andet end småpenge på lommen. I fem andre byer blev der også demonstreret på samme tidspunkt og med samme korte varsel.

For at undgå at blive konfronteret med protesterende aktivister, løj politiet om transporterne. Irakerne blev banket op fra arresten/lejren, fragtet tikl Odense og derfra sat på et lejet fly. Fem blev fængslet ved ankomsten til Bagdad. De flestes videre skæbne er uvis.

Demonstrationen gik fra integrationsministeriet forbi Christiansborg og som her Rådhuspladsen for at slutte ved Brorsonskirken på Nørrebro Den var over en kilometer lang
Demonstrationen gik fra integrationsministeriet forbi Christiansborg og som her Rådhuspladsen for at slutte ved Brorsonskirken på Nørrebro
Den var over en kilometer lang

Kravet om Humanitært ophold nu blev ført kraftigt frem sammen med fordømmelserne af den sorte politik og det voldelige politi. Mange irakere er gået under jorden for at undgå tvangsudsendelse. Politiet siger, de leder efter 95, som man ønsker at sende i kløerne på det blodige irakiske regime.

Annisettes advarsel

Savage Rose med Annisette Koppel i front sluttede demonstrationen af foran den totalryddede Brorsonskirke. Sjældent har vort lands største sangerinde, det underste Danmarks stolthed, sunget med så megen indignation og så dybt bevæget. Tilhørerne var tryllebundne og bjergtagne.

Annisette ved Brorsonskirken 2. september 2009

Efter det første nummer siger Annisette:
– Vi synes, det er så mærkeligt, vi har sunget så meget mod facisme så mange gange rundt i verden, nu står vi her og skal synge mod fascisme i vores eget land.

I en samtale med Politiken advarer Annisette mod faren for politistaten:

– Jeg mener, at når man bryder ind i en kirke midt om natten og skiller mænd fra kvinder og børn, så minder det fuldstændig juntaen i Chile, som i sin tid gjorde de samme ting. Nu er det bare herhjemme, at vi har fascisme. Når politiet udfører den slags ordrer, betragter jeg det som en politistat. Og så har man fascisme.

– Lov eller ej, så bryder politiet ind i en kirke midt om natten og skiller mænd fra deres kvinder og børn, og så putter de mændene i lukket fængsel, selvom de ikke er kriminelle. Bagefter bliver de sendt hjem, hvor de bliver anholdt. Det er jo allerede sket for fem af dem

– På gaden tæver de folk, der sidder og protesterer fredeligt, og de sprøjter peberspray i øjnene på dem, selvom de ikke har gjort noget.

Hundredvis af fakler blev tændt ved Brorsonskirken
Hundredvis af fakler blev tændt ved Brorsonskirken

– Hvad er der i vejen med det her land, når vi ikke bare kan behandle deres ansøgninger om humanitær asyl og give dem et ordentligt svar på det, i stedet for at hente dem midt om natten? Det er jo den slags, jeg har protesteret mod hele mit liv, men der har det været i andre lande.

– Det ryster mig, at tingene er så grove. Vi skal jo tilbage til Anden Verdenskrig for at se jøder blive forfulgt på den måde her. Siden har vi ikke gjort folk til syndebukke i den grad. Men det gør de nu igen.

Det er klar og sand tale. Uønsket og uvelkommen hos magthaverne.

Savage Rose 2. september 2009 foran Brorsonskirken

Annisette er også blandt en lang række meningsdannere, forfattere, skuespillere, musikere og andre fremtrædende danskere, der med deres underskrift bakker op bag Kirkeasyls kampagne for at sikre støtte og rum til de afviste irakiske asylansøgere, der er gået under jorden.

Se
Kendte danskere slutter op om Kirkeasyls kampagne om at hjælpe flygtninge

Netavisen 9. september 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater