Kniplerne haglede ned over aktivisterne

Politibrutaliteten ved Brorsonskirken rystede mange, men billederne giver kun et lille indtryk af, hvad der egentlig skete, skriver en aktivist fra DKU, som var med. Regeringens og politiets spindoktorer har travlt med at udslette billedet af knippelsvingende betjente – det er blevet helt fredeligt. Men det var det ikke.

Kommunistisk Politik 17, 2009

De fleste har set billeder fra rydningen af Brorsonskirken i fjernsynet. En pige får otte knippelslag, hvoraf det ene sidder i ryggen, da hun er på vej væk fra den uniformerede voldsmand. Billederne er egentlig rimelige dækkende for politiets generelle fremfærd den nat og viser meget godt politiets opførsel, omend de ikke viser det hele. Vi ser i nyhederne en sekvens på 15-25 sekunder hver gang, og selve rydningen samt transporten af irakerne tog flere timer.

Vi ser ikke alle de betjente, som – fuldstændig ude af den – måtte standses af deres kolleger i deres volds-rus, når det gik for vidt. Vi har heller ikke billeder af de betjente, der tævede løs på irakerne inde i selve bussen, mens de sad stripset i sæderne.

Mængden af peberspray, der blev brugt, kan heller ikke aflæses af billederne, ligesom måden, den blev brugt på, heller ikke fremgår – aktivisterne brugte f.eks. deres arme til at dække over øjnene, og politiet rev så armene væk for bedre at kunne sprøjte peberspray ind i øjnene på dem.

Politiets brug af uro-betjente er heller ikke dokumenteret i de borgerlige medier, og disse mødte op lige så kampklare og aggressive som altid. Et videoklip på hjemmesiden Modkraft viser bl.a., hvordan en af urobetjentene får et knippel-slag af en uniformeret kollega og efterfølgende skal lige til at pande ham en i frustration.

Ungdomshuskampene bød på mange grimme ting fra politiets side, usandsynlige mængder tåregas, nedkørsel af aktivister, overfald, tæv til fængslede osv., men der skete alligevel et skred ved rydningen af Brorson-kirken.

Selve rydningen som udgangspunkt var om muligt en endnu mere svinsk handling end rydningen af Ungdomshuset. Den magtudøvelse, der blev brugt, var som et stort, uniformeret tæskehold, der bevægede sig ned ad gaden og tævede løs på alt og alle.

Derudover er det sjældent, at politiet tæver sådan løs på folk, når kameraerne snurrer, og flere politikeres accept og ros af den synlige volds-anvendelse er også en kraftig optrapning.

Skulle der være nogle, der sidder tilbage med blinkende alarm-lamper og tænker, at politiets aktion og scenerne fra den nat ved kirken giver minder om 30’ernes Danmark, udvisningen af jøder til Tyskland osv., er der kun en ting at sige:

I kan jo bare skrive en klage til politiet …

Netavisen 31. august 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater