Århus: Vellykket antirascistisk demonstration

Omkring 250 antiracister mødte tirsdag aften op til demonstration imod Den Danske Forening, der havde annonceret et møde i Århus. De aflyste dog deres møde i sidste øjeblik af ukendte årsager.

Det holdt dog ikke demonstranterne hjemme. De brugte aftenen på en happening, med talere, musik, fællessang, rap og afrikansk trommedans. Arrangementet blev støttet af antiracister fra hele landet, der havde arrangeret transport fra København, Tønder, Svendborg, Frederecia, Ålborg, Hobro og Odense.

Klaus Buster Jensen, der var en af hovedarrangørerne fortæller:
”At Den Danske Forening har valgt at aflyse deres møde, betyder ikke at fremmedfjendske og rascistiske holdninger forsvinder. Derfor synes vi, at det er vigtigt at vise, at det ikke er alle, der accepterer rascisme. Jeg synes arrangementet var rigtigt vellykket. Der var rigtig god stemning, og det var rigtigt rart at se, at der var folk fra hele landet, der synes, det er vigtigt nok til at møde op en halvkold tirsdag aften i Århus. Hiphop gruppen og de afrikanske danserne var med til at gøre det til et festligt arrangement. Jeg synes, det har været pisse fedt.”

Netavisen 5. februar 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater