Fakkeltog 9. januar: For 2 år siden tre kurdiske kvinder – i dag Charlie Hebdo

Kurdisk Kvindeforening og FeyKurd stod bag et fakkeltog i København mod terror og til forsvar for ytringsfriheden. Fakkeltoget var oprindeligt planlagt for at markere 2 års dagen for terrordrabet på de tre kurdiske aktivister Sakine Cansiz (Sara), Fidan Dogan (Rojbin) og Leyla Şaylemez (Ronahi), men blev i lige så høj grad en manifestation i forhold til attentatet på Charlie Hebdo, der fandt sted onsdag i Paris.

De kurdiske foreninger slog også fast, at kurderne i Rojava i gennem 3 år har kæmpet en kamp for demokratiet mod terroristerne i ISIS og har brug for vores støtte.


Fotos: Erling Skov Madsen

 

FEYKURD skrev bl.a. i indkaldelsen:

Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark, FEYKURD fordømmer massakren mod det satiriske franske magasin Charlie Hebdo, som i onsdags er blevet udsat for et blodigt terrorangreb, hvor 12 mennesker blev slået ihjel, imens 4 er blevet alvorlig såret.

Vi herboende kurdere tager stærkt afstand fra enhver form for terror, der er rettet mod menneskeligheden og de demokratiske værdier som ytringsfriheden. Vi opfordrer derfor samtlige demokratiske kræfter til at møde op til fakkeloptoget og demonstrationen for at vise at vi tager afstand fra ekstremister samt at vi ikke vil bøje os for dem, der er fjender af demokratiet.


Terrordrab på tre tyrkiske aktivister i Paris

De tre tyrkiske kvinder blev likvideret af det tyrkiske efterretningsvæsen for præcis for to år siden, den 9. januar 2013, på deres arbejdsplads, Kurdistan Informationscenter i Paris.

Tyrkisk Kvindeforening og FeyKurd erklærede årsdagen 9. januar som en kampdag imod alle de kræfter, som angriber de menneskelige værdier.

Kurderne kæmper mod ISIS for demokratiet

Arrangørerne skriver videre:

Kurdere har i sidste tre år ihærdigt og helt alene kæmpet mod ekstremister som ISIS, der likviderer alle, der ikke enige med dem. Kurdiske kvinder i Rojava, Nordsyrien har påvist, at de godt kan stå side om side med mændene hvor de kæmper mod den islamistiske terrorbevægelse ISIS.

Deres kamp er blevet symbolet på kampen for menneskelige værdier. Den kamp bør støttes af alle demokratiske kræfter, hvis man skal nedkæmpe de ekstremistiske bevægelser, der tillader sig at tvinge Vesten for at give afkald på sine demokratiske værdier som ytringsfriheden.

For 2 år siden tre kurdiske kvinder – i dag Charlie Hebdo


Paris 9. januar 2015. Foto: FEYKURD

Se mere hos FEYKURD

Netavisen 10. januar 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater