Mossad-agent Pundik

Herbert Pundik 2008Det kom ikke som nogen chokerende overraskelse, da den 83-årige tdl. chefredaktør på Politiken Herbert Pundik meddelte, at han var ansat Mossad- agent under en stor del af den kolde krig frem til 1970, hvor han blev chefredaktør på Politiken og var nyttigere der, indtil han gik af i 1993.

Pundik deltog i den etniske udrensning af palæstinenserne som frivillig i den israelske hær 1948-49 og arbejdede derefter som agent for Mossad under dække af rollen som rejsende korrespondent. I 1954 bosatte han sig med sin familie i Israel. Frem til 1970 arbejdede han samtidig som korrespondent ved Danmarks Radio, Information og Politiken.

Det blev ofte antydet af progressiv og kommunistisk presse, at Pundik var agent, men det blev selvfølgelig afvist. Men iIfølge Pundik selv vidste PET god besked med hans virksomhed for Mossad.

Angiveligt skulle PET fra Mossad have modtaget kopier af Pundiks indberetninger, hvad der er mere end tvivlsomt – men et nyttigt dække som’dobbeltagent’. Pundik har som agent været af uvurderlig betydning for det zionistiske Israel.

Pundik er ikke afsløret af PET, eller af Bent Jensens Koldkrigs-kommission. Det er ham selv, der fortæller hvad han vil af historien.
For at den ikke skal eksplodere og ødelægge hans minde? Måske.

Pundik er et eksempel på, hvordan Mossad bruger andre landes statsborgere som agenter. Det er en praksis, som også anvendes uhæmmet i dag.

Hvordan ser det ikke ud, når potentielle agenter har dobbelt statsborgerskab? Det har man i 21 ud af de 27 medlemslande i EU, indbefattet Sverige, Finland, Island og Tyskland, men endnu ikke Danmark, og heller ikke Norge.

Se også

Mossads morderiske rækkevidde
Af James Petras, Stop Terrorkrigen

Netavisen 8. marts 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater