Det officielle Danmark: Politisk dobbeltspil, krigsdeltagelse og krigsforbrydelse

Folkebevægelsen mod Nazisme fordømmer regeringens dobbeltspil – og har valgt ny formand

Troels Riis Larsen – ny formand

Folkebevægelsen Mod Nazisme har afholdt sit landsmøde den 9.juni i Aktive Modstandsfolkslokaler på Østerbro. Landsmødet fastholdt sin protest mod den danske krigsdeltagelse i såvel Irak som Afghanistan og understregede at krigsforbrydelser aldrig forældes. Såvel en Anders Fogh som en Søren Kam bør skrive det sig bag ørerne.

Alt for let spil for nazi

I beretningen, der blev fremlagt af formanden Ebbe Riis Klausen, hed det bl.a. at
”… i spørgsmål som at kræve eftersøgte danske krigsforbrydere udleveret og stillet for retten – som eksempelvis Søren Kam – er det ikke blot og bart et spørgsmål om at følge dansk ret og dermed at mord aldrig forældes, eller et alene et spørgsmål om retfærdighed, men derimod lige såvel et spørgsmål om at stille nazismen og nazismens forbrydelser til skue og dom.

Nazisme er forbrydelse mod menneskeheden. Det blev den bitre lære af 2. verdenskrig, Beretningen om 50 mio. døde.

Det internationale samfund – og dermed også Danmark – har for længst gennem Nürnberg-processerne, Potsdam-aftalen, oprettelsen af FN – herunder vedgåelsen af FNs racisme-konvention – forpligtiget sig til at forbyde nazistiske ytringer og propaganda, forpligtiget sig til at isolere nazismen. Nazisterne har for længst opbrugt deres ytringsfrihed. En ytringsfrihed der er krig, lemlæstelse og død.
FRI FOR NAZI – EN MENNESKERET …”

Det officielle Danmark giver fortsat nazister alt for let spil og krænker FN-konventionen. Under beretningen motiveredes også politiske udtalelser, som efterfølgende blev vedtaget, bl.a. om det politiske dobbeltspil, den danske regering tilsyneladende fører, med tilslutningen i april i år til EU-landenes nye rammeaftale til bekæmpelse af racisme. Den danske krig mod Afghanistan og Irak og et nyt våbenkapløb fordømtes i en særlig vedtagelse.

Ny formand

Da den gamle formand havde ønsket at trække sig et enkelt skridt tilbage ”og blot være almindeligt hovedbestyrelsesmedlem” valgtes ny formand, nemlig den 30-årige historiker Troels Riis Larsen, som i flere år har siddet i FMNs hovedbestyrelse.

Netavisen 18. juni 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater