Ny ‘terrorpakke’ truer demokratiet

Folkebevægelsen Mod Nazisme (FMN)
Landsmøde 2004 – Udtalelse

Mens statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) gør meget ud af at forklare, at Danmark er et ‘åbent, demokratisk samfund’, er nogle af hans fagministre i fuld gang med at kitte de sidste sprækker til, så Danmark bliver forvandlet til et lukket og såre udemokratisk land.

Her er justitsminister Lene Espersen (K) i forreste linje. Hun forbereder en ny ‘terrorpakke’, som efter planen skal vedtages af Folketinget i marts næste år. Den nye ‘pakke’ er kun delvis kendt, men har allerede fremkaldt skarp kritik hos boligselskaber, telefirmaer og en række internet-brancheforeninger.

Partierne Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti har – trods sit spinkle flertal – besluttet at hive 135 millioner kroner op af statskassen for at styrke den interne overvågning af alle danskeres telefonsamtaler og hvad de foretager sig på Internettet.

Men ikke kun statskassen skal holde for.
Boligselskaberne frygter, at det vil koste millionbeløb, hvis de som planlagt bliver forpligtet til at skulle indsamle og i et helt år gemme oplysninger ved optagelser af alle telefonsamtaler og de millioner af opgaver, der løses på private hjemmecomputere, for derefter som en art stikkervirksomhed at udlevere alt materiale til politiet.

Ifølge den tidligere vedtagne ‘terrorlov’ kan enhver, der kan mistænktes for at ville yde modstand imod magtens mænd og kvinder, risikere at blive arresteret. Folkebevægelsen Mod Nazisme (FMN) opfordrer alle demokratiske kræfter til at hindre en ny, tåbelig lov, som kun tjener ét formål, nemlig at baste og binde befolkningen til beslutninger, som regering og Folketing måtte vedtage om at skabe et lukket og udemokratisk samfund.

Fra sit landsmøde 2004 opfordrer FMN alle, der vil bekæmpe en sådan ‘udvikling’, til at gå til modstand og være med til afsløre hulheden i regeringens planer.

Folkebevægelsen Mod Nazisme (FMN) Landsmødet 12. juni 2004

Se også andre landsmødeudtalelser:

Tortur kan ikke gradbøjes

Nej til mere naziradio

Kontakt til FMN og tidskriftet Håndslag:

Folkebevægelsen mod Nazisme
Sekretariat
c/o Frede Klitgård
Bakketoppen 21
DK-3450 Allerød
Telefon 48 14 29 72

Email: fmn@post.cybercity.dk

Netavisen 13. juni 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater