Røde Hænder:Protestaktion mod det danske konsulat i Norrköping

Af Antifascistisk Aktion Norrköping

Nytårsnat gennemførte Antifascistisk Aktion en protestaktion mod det danske konsulat i Norrköping. Et banner med teksten DANMARK STYRS AV RASISTER sattes op udenfor konsulatet og røde håndaftryk blev afsat for at symbolisere, at den danske regering gennem sin groft racistiske flygtningepolitik har blod på hænderne. En plakat med en forklaring på aktionen blev også fæstnet til facaden på konsulatet. Vi i Antifascistisk Aktion Norrköping vil vise vor afsky mod den danske stats umenneskelige behandling af asylansøgere.

Efter det seneste danske parlamentsvalg hvor Dansk Folkeparti med Pia Kjærsgaard i spidsen blev tredjestørste parti er flygtningepolitikken ændret fra at være restriktiv til strengt udelukkende. År 2002 gav man 2500 flygtninge asyl. I 2003 sank dette tal til 770, og de ti første måneder sidste år var det så få som 167 personer som fik opholdstilladelse. Derudover har Danmark også taget imod 500 kvoteflygtninge som man er tildelt af FN. Et eksempel på regeringens racisme er de hårde ægteskabslove som har gjort det næsten umuligt for par med en dansker som gifter sig med en person som ikke er EU-medborger at kunne bo i Danmark. De danske love er i dag sandsynligvis verdens hårdeste, og har ført til at cirka 3000 såkaldte kærlighedsflygtninge har været tvunget til at bosætte sig i Sverige.

Antifascistisk Aktion mener på ingen måde at den svenske flygtningepolitik er særlig forbilledlig og vi beskylder også den svenske regering for at være racister. Der findes alligevel grader i helvede, og vi mener, at den danske flygtningepolitik befinder sig et stykke længere nede på den skala end den svenske.

Lad os hæve vores røst mod den inhumane flygtningepolitik som ruinerer liv. Lad os rejse os til forsvar for vores søstre og brødre. Lad ikke svenske og danske myndigheder bygge mure mod flygtninge.

KÄRLEK & STYRKA

Antifascistisk Aktion Norrköping

afa-norrkoping@antifa.se

http://afa-ostergotland.antifa.se

Netavisen 3. januar 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater