Modkraft.dk og attentatet mod Rikke Hvilshøj 


Pressemeddelelse fra
Modkraft

Den progressive internetportal Modkraft.dk er blevet sat i forbindelse med attentatet mod integrationsminister Rikke Hvilshøj.

Det sker, fordi vi på vores debatside har tilladt indlæg, der bakker op om attentatet – sammen med de mange, mange indlæg, der tager dybt afstand.

For den almindelige medieforbruger kan det hurtigt komme til at se ud som om, Modkraft enten har noget med attentatet at gøre eller sympatiserer med det. Derfor denne præcisering:

* Internetportalen Modkraft.dk er et progressivt nyhedsmedie – ikke en politisk organisation. Modkraft.dk definerer sin målgruppe som »det progressive Danmark« eller venstrefløjen i bredest mulige forstand, populært sagt fra Ungdomshuset til et stykke ind i Socialdemokratiet. Modkraft har derfor ikke nødvendigvis en samlet mening om eller holdning til alt, hvad der foregår omkring os.

* I det aktuelle tilfælde skal der imidlertid ikke herske nogen tvivl om, at redaktionen finder attentatet mod Rikke Hvilshøj forkasteligt. Hvad man end mener om regeringens flygtningepolitik eller ministerens håndtering af politikken, er voldelige angreb på enkeltpersoner og deres familier ikke gavnligt for noget som helst.

* Modkraft.dk har mange forskellige funktioner på hjemmesiden, som står til rådighed for sidens brugere. Herunder et velbesøgt debatforum. Al vores debat er modereret, det vil sige at alle indlæg skal godkendes for at blive offentliggjort. Vi modererer ikke efter holdninger, men efter saglighed.

I den aktuelle sag har vi tilladt indlæg, der argumenterer for det rimelige i at brænde en ministers bil af, fordi det efter vores mening har demokratisk værdi at høre argumenter for den slags, hvor uenige vi end måtte være i holdningerne.

Som enhver kan se, tager langt størstedelen af indlæggene i debatten dog skarpt afstand fra attentatet, og det er netop meningsudvekslingerne mellem disse to modstridende standpunkter, der er frugtbart for forståelsen af, hvad det er, der sker.

Samtidig har vi afvist mindst lige så mange indlæg, der enten råbte hurra for aktionsgruppen eller krævede dem henrettet på stedet.
Vores mål og berettigelse er fremadrettet og frugtbar debat – ikke usaglige heppekor på det ene eller andet hold.

* Sammenfattende kan det siges, at Modkraft.dk intet har med denne eller andre aktioner at gøre. Vi beskriver disse aktioner ligesom alle andre medier, og vi stiller vores hjemmeside til rådighed for en demokratisk debat, der byder på mange forskellige modstridende holdninger.

På Modkraft-redaktionens vegne,

Martin Lindblom, journalist

Netavisen 10. juni 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater