Århus: Dansk Front og White Pride skal bekæmpes

Af Anti-racistisk Netværk i Århus

7-800 mennesker fra hele Danmark deltog lørdag den 3. december i en flot demonstration. Tilstede var udover hundrede af lokale borgere også repræsentanter fra en lang række venstrefløjsorganisationer og budskabet var klart: Stop den nazistiske vold i Århus og bekæmp racismen.

– Dette er et flot svar på den højreekstreme voldsbølge som har rullet over Århus i årevis. Dansk Front og White Pride skal bekæmpes og deres tid i byen er ved at rende ud. Vi bliver stadig flere som ikke vil finde os i deres terror. Hver gang de kommer én så kommer vi 100, udtaler Jens Peter fra Anti-racistisk Netværk i Århus.

Demoen i Mejlgade
Foto: Modkraft

Anti-racistisk Netværk betegner demonstrationen som en succes. Det skyldes at det lykkedes på kort tid at samle venstrefløjen fra SF til AFA til den største anti-racistiske manifestation i Århus mange år. Succesen skyldes også at vi har vendt et voldeligt overfald til en offensiv og visionær manifestation.

– Sammen er vi stærke. Kampen mod racisme i Århus er en sag for venstrefløjen i hele Danmark. Overfaldet i Mejlgade tirsdag d. 29. november var et desperat forsøg fra Dansk Front på at hindre at Anti-racistisk Netværk er ved at blive landsdækkende, fortæller Jens Peter.

Anti-racistisk Netværk arrangerer i marts et landsmøde i Fredericia hvor netværket vil planlægge dets fremtidige arbejde i Jylland. Netværket som allerede består af partier, organisationer og foreninger fra alle dele af venstrefløjen er åbent for flere grupper og aktivister i denne proces.

– Vi vil gerne takke alle aktivister, organisationer og enkeltpersoner uden for Århus som mødte os til demonstrationen lørdag. Dette vil ikke blive sidste gang vi ses. Kampen fortsætter og kampen er landsdækkende.

Se også

Demo mod nazivold i Århus
Netavisen 3.12.2005

Netavisen 3. december 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater