Gi Århus Smilet tilbage – En flot og festlig demonstration mod borgerskabets voldskorps

På trods af at Jyllandsposten fredag forsøgte at aflyse demonstrationen i Århus mod ” hatecrimes”, blev det en stor og militant markering med opslutning fra en rækker partier og organisationer herunder APK.

Jyllandsposten ringede flere af de tilsluttede organisationer og talere op, med den påstand at de deltagende demonstranter var voldelige. Den regulære smædekampagne lykkedes nemt, både de radikale venstre og socialdemokratiet spillede med på den frit opfundne medieand og trak deres tilslutning og talere, dagen før demonstrationen. Heldigvis handlede arrangørerne hurtigt og fik nye talere på plads.

Det er ikke første gang at det har vist sig som en klam fidus at binde en demonstration op på tilslutning fra Socialdemokraterne. Også i fredsbevægelsen er det mere reglen end undtagelsen at partiet springer fra i sidste øjeblik – gerne efter at det politiske grundlag med enhedslistens mellemkomst er blevet tilpasset ønsket om såkaldt politisk brede.

Talerne sendte et klart budskab imod racistiske og politisk motiverede overfald, og krævede klar og tydelig markering fra hele byrådet. Arrangørerne sætter i pressemeddelelsen fokus på at overfaldene stammer fra kendte nazi inspirerede kriminelle bander:

Århus var engang kendt som »smilets by«, men i de senere år er vores by blevet kendt som en højborg for nazisme og højre-ekstremisme. Grupperinger som White Pride, DNSB og Vederfølner nøjes ikke med fredelige meningstilkendegivelser, men står bag voldelige overfald på politiske modstandere, etniske minoriteter, homoseksuelle og helt tilfældige mennesker.
I Antiracistisk Netværk ser vi med stor bekymring på denne udvikling. Vi ønsker derfor jeres opbakning til at skabe en bred og folkelig markering mod højreekstremisternes budskab og metoder.

Den fredelige demonstration gik gennem Jærgergårdsgade hvor flere mindre bodegaer nærmest er omdannet til klubhuse for den danske miniudgave af Sydamerikas tidligere fascistiske dødspatruljer.
Politiet eskorterede de om 1000 fremmødte rundt på ruten som var de farlige kriminelle på udgang, iført hjelme og fuld kampuniform blev alle sidegader blokeret. Den fredelige markeringen sluttede med gratis suppe og koncert til langt ud på natten.

Se også:

Billedreportage: Flot antifacistisk demonstration i Århus

Netavisen 13. oktober 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater