62 anholdt for solidaritet med det græske folk: Fredelig demonstration uprovokeret angrebet af politiet

Carlos Latuff: Karamanlis politiKøbenhavnsk politi benyttede lejligheden til at udvise solidaritet med deres græske kolleger og det reaktionære græske Karamanlis-regime, da det uprovokeret onsdsag aften gik til angreb på en totalt fredelig støttedemonstration med det græske folks oprør, der blev udløst af mordet på den 15-årige skoleelev Alexis Grigoropoulos.

Carlos Latuff: Karamanlis politi
Klik og forstør

I demonstrationsindkaldelsen hed det:

“Græsk politi myrdede natten til lørdag i koldt blod den kun 15-årige Alexandros Andreas Grigoropoulos. Politiet bliver brugt til at bekæmpe statsmagtens kritikere og aktivister der kæmper for retfærdighed. Fra urolighederne omkring rydningen af Ungdomshuset og G8-topmødet i Genova til gaderne nær de græske universiteter er politiets opgave den samme: udslettelsen af enhver modstand mod de korrupte systemer, de er agenter for.

Det græske folk har fået nok af, at deres protest mod statslig korruption, neoliberalisme og stigende social uretfærdighed fra statsmagtens side bliver mødt med politirepression; en udvikling, der også i stigende grad ses herhjemme. Derfor bliver vi alle ramt, når politiet myrder en kammerat. Vores tanker og solidaritet går til de græske demonstranter og deres kamp for et mere retfærdigt samfund.”

Den indkaldtes under parolerne: Demonstration imod global politibrutalitet! Solidaritet med den græske modstand!

Den forhåndsannoncerede demonstration samlede henved 300 personer, deraf en del herboende grækere, startede onsdag aften på Israels Plads og ville gå ud til den græske ambassade på Østerbro.

Men som en understregning af demoindkaldelsens ord, startede politiprovokationerne allerede ved afgangen fra Israels Plads, da skrigende politifolk råbte, at demonstrationen ‘godt kunne stoppe’.

Politiet havde tydeligvis en plan for masseanholdelser, og kom i løbet af aftenen op på at arrestere ikke mindre end 62, da demonstrationen forsøgte at bevæge sig udneom blokerede veje gennem byen til ambassaden. Den nåede aldrig frem til den græske ambassade. En større gruppe demonstranter anholdtes ved Nytorv, og endnu en gruppe senere ved Vesterbros Torv.

Græsk solidaritetsbanner på Rådhuspladsen
Foto: Helene Meden Hansen, Modkraft

Politiet forsvarer sin brutalitetsmanifestation med, at demonstrationen ikke havde tilladelse til at gå til den græske ambassade. Derfor forvandlede det København til en slagmark – uden at være angrebet på nogen måde. Demonstrationsdeltagerne benægter at de øvede vold mod politi eller nogen form for hærværk.De borgerlige medier viderebringer ukritisk politiløgnene om demonstranternes ‘voldelige adffærd’.

En erfaren demonstrationsdeltager kalder på indymedia dk soliudaritetsmanifestationen for ‘en fantastisk demo’ og understreger, at den ikke på nogen måde var voldelig, da den gik med fakler gennem byen. Han tilføjer:
– Seriøst jeg har aldrig fået så mange bank bare for at kræve min demokratiske ret.

Ifølge politiets oplysninger til DR ville alle demonstranter blive løsladt i løbet af natten. Tilsyneladende uden at der rejses sigtelser. Politiet skal ikke have prøvet deres metoder i retten éfter talrige tabte sager i forbindelse med kampen om Ungdomshuset.

Se også

Politiet angreb sympati-demonstration Indymedia

Solidaritetsdemo for Grækenland i København – med mange fotos Modkraft

Netavisen 11. december 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater