BlokR: Den 3. april belejres Rådhuset

De unge i København har stadig ikke fået det lovede nye ungdomshus. Derfor aktioneres der igen den 3. april. Borgerrepræsentationen blokeres.

Den planlagte belejring af Rådhuset, der skal sætte skub i politikerne, så et nyt ungdomshus snart bliver en realitet, blev udsat fra det oprindeligt planlagte 21. februar indtil resultatet af høringerne omkring Frederikssundsvejens Skole var kendt. Det blev negativt, og derfor føres kampen ud på gaderne igen. Nu skal blokaden realiseres.

Indtil videre har politikerne blokeret for to mulige adresser: Frederikssundsvejens Skole i Københavns Nordvestkvarter og Remisen i Bavnehøj på Vesterbro. Henholdsvis de Radikale og SF har sagt klart nej til de to muligheder. Så kan socialdemokraterne bremse det næste gang.

Både politi og politikere er ude med advarsler til aktivisterne. Politiet vil møde særdeles velforberedt op, og politikerne advarer de unge mod at bruge vold, selvom det er notorisk, at det er først og fremmest er politiet, der har udløst de voldelige konfrontationer.

Det vil også kunne ske ved blokR-aktionen, men aktivisterne understreger at de vil gennemføre en civil ulydighedsaktion, og ikke et voldeligt angreb på politi eller Rådhus.

Deres udstyr er defensivt. Der er bl.a. anskaffet nogle gasmasker, hvad politiet himler op om. Men gasmasker er ikke våben. De skal beskytte mod skader fra politiets brug af farlige kemiske substanser mod den københavnske ungdom.

‘Gasmaskerne bliver i bæltet’

Pressegruppen for BlokR gør i en pressemeddelelse fra 27. marts det klart, at ‘gasmaskerne bliver i bæltet’. De skriver:

‘ Overdramatisering i pressen får arrangørerne bag BlokR-aktionen til at indkalde alle deltagere til stormøde inden ungdomshusaktionen d. 3. april.

Det er planen at belejre rådhuset under Borgerrepræsentationens møde den 3. april udelukkende ved brug af civile ulydighedstaktikker. Det betyder blandt andet at der ikke bliver kaster med noget som helst. Men i dagspressen efterlader overskrifter som “Ungdomshusaktivister varsler gadekamp” et helt andet indtryk, og det bekymrer arrangørerne. Nu opfordrer de alle, der overvejer at deltage, til at komme til et stormøde tirsdag aften på Nørre Allé 7 på Nørrebro.

– Vi vil bruge mødet på at gennemgå planen og til at understrege det ulydighedskodes vi går på gaden under. Vi bliver simpelthen nød til at gøre noget for at modarbejde det indtryk, som internetaviserne har skabt af aktionen, siger Nadja fra BlokRs pressegruppe.

Dagspressen har specielt hæftet sig ved, at der er blevet trænet i brug af gasmasker forud for aktionen, men det fokus undrer arrangørerne.

– Til G13-aktionen i oktober brugte politiet rigtig meget gas, selvom de selv erkendte at vores aktion var fredelig. Det har fået mange til at efterspørge noget information om gasmasker, så det har vi organiseret. Men gasmaskerne bliver i bæltet under hele aktionen, hvis politiet ikke skyder gas. Maskerne er jo udelukkende defensive, så vi kan slet ikke se, hvorfor det bliver blæst sådan op, siger Nadja.

Spillereglerne for aktionen

På aktivisternes hjemmeside blokr.nu har spillereglerne for aktionen hele tiden været beskrevet klart og tydeligt. Her hedder det:

BlokR – Belejringen af Borgerreppen er en civil ulydig masseaktion.

Civil ulydighed betyder i denne forbindelse, at vi ikke følger politiets ordrer. Vi gennemfører aktionen på de præmisser vi selv har sat op.
Vi er konfrontative, men vi frasiger os enhver form for tilsigtet personskade. Det betyder blandt andet, at vi ikke kaster med noget som helst.
Den eneste undtagelse herfra er eventuelle tåregasgranater, som skydes mod os. De må gerne kastes tilbage.

Bliver vi skubbet, skubber vi igen. Vi medbringer desuden personligt beskyttelsesudstyr til at opretholde belejringen.
Der vil være  plads til forskellige grader af konfrontationsniveau. Man kan godt være med selvom man ikke vil stå forrest.

Forsøger politiet at bryde belejringen, så modsætter vi os med alle midler indenfor ovenstående retningslinjer.
Forsøger politikerne selv at bryde blokaden så vender vi ryggen til dem.

Belejringen finder sted torsdag den 3. april. Her indledes aktionen kl. 17 fra Vesterbros Torv.
På dagen deler vi os op i fire blokke med hver sin farve; GRØN, RØD, GUL og TURKIS.

Blokkene har forskellige opgaver og strategier på dagen. Nogle har masser af udstyr med, mens andre er mere mobile. Og så er hver blok ansvarlig for hver sin side af rådhuset under belejringen.

Se også
12 forsvarsadvokater: Politirapport skal undersøges

Netavisen 30. marts 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater