Kontroversiel kunstner blander sig i t-shirtsagen mod Fighters+Lovers

Af Fighters + Lovers

Den israelsk-svenske kunstner Dror Elimelech Feiler vil optræde med en kontroversiel kunstinstallation fra Colombias jungle til Fighters+Lovers fest i 2 etager – FIGHTERS BY DAY LOVERS BY NIGHT – den 6. september på Bolsjefabrikken ved Nørrebro Station.

Som optakt til terrorretssagen mod T-shirt-aktivisterne valgte Fighters+Lovers at lancere en ny kollektion, samt en duftserie: Age of Liberation. Nu, midt i retssagen, der startede den 3. september og er sat til domsafsigelse den 11. september, giver F+L de mange interesserede i projektet en mulighed for at mødes i mere festlige og kulørte rammer end Østre Landsrets lokaler.

Dror FeilerFIGHTERS BY DAY LOVERS BY NIGHT byder udover den kontroversielle kunstinstallation på palæstinensisk mad, modeshow, film og live musik fra bl.a. colombianske kunstere og danske hip hoppere og finder sted på Bolsjefabrikken, Glentevej 8, NV.

Dror Elimelech Feiler har under et ophold i den Colombianske Jungle lavet et opsigtsvækkende vidoværk, med syngende guerillasoldater, som han vil vise til Fighters+Lovers støttefest.

Feiler blev i januar 2004 internationalt kendt for sit kunstværk Snow White and The Madness of Truth, der blev vandaliseret af den daværende israelske ambassadør i Sverige, Zvi Mazel. Installationen bestod af et stort bassin, fyldt med rødt vand, hvorpå der flød en sejlbåd med et billede af Hanadi Jaradat, som angreb en restaurant i Haifa sidste oktober, hvor hun dræbte sig selv og 21 andre.

I protest over kunstværket, hev den israelske ambassadør strømkablerne ud, der herefter resulterede i at lamperne faldt i vandet. Premierminister Sharon har senere prist Mazel’s handlinger.

Dror Feiler på svensk Wikipedia

FIGHTERS BY DAY LOVERS BY NIGHT

Festen er i 2 etager: Nederst en Lounge. Øverst en Fest. Loungen har guld/turkis tema – ligesom årest kollektion. Der vil være fadøl, lækre drinks og selvfølgelig en F+L bod, hvor vi sælger t-shirts, kasketter, cd’en Cumbia Clash, parfume og pixibøger om konflikten i Colombia og Palæstina. Festen ovenpå har jungletema og oppyntningen byder på krybende overraskelser.

Program for Lounge:

19.00 Palæstinensisk mad til alle
19.00 Latinamerikansk folkemusik
20.00 Velkomst og modeshow fra den nye kollektion
20.30 Dror Elimelech Feiler løfter sløret for sin kunstinstallation om FARC i Colombia og giver smagsprøver på sin politiske musik.
21.30: Tjuna Trix, der medvirkede i F+L’s musikudgivelse CumbiaClash sidste år. Projektet var et samarbejde mellem københavnske musikere og guerillamusikere fra FARC.
22.30: Leonardo Rúa fra den colombianske musikgruppe Pasajeros.
23.00: DJ

Program for Festen ovenpå:

21.00: DJ Rosa Lux
23.00: Renacientes – colombiansk Hip Hop band, der leverer svedige beats og politiske tekster
24.00: Sort Stue – Københavnsk Rap
01.30-03: DJ Michael Mirage

Netavisen 5. september 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater