Rydning på Christiania er farlig og unødvendig magtdemonstration

Af Christianias Pressegruppe

Christiania accepterer ikke rydningen og udsættelsen af beboere i huset Vadestedet, og tager afstand fra unødvendig magtanvendelse overfor beboere af campingvogn på Refshalevej.

Det er en klar og aldeles unødvendig provokation, at politiet har valgt at rydde et beboet hus seks dage før retssagens start, i en sag, der har løbet over fire år. Det er tydeligt, at Slots- og Ejendomsstyrelsen vælger konflikten frem for en fredelig løsning, ved med vold og magt at begynde på at sætte folk fra hus og hjem. Dette forværrer klart muligheden for en fredelig løsning for alle parter.

Retssagens formål er netop at få afklaret Christianias brugsret, herunder spørgsmålet om retten til at bestemme nyindflytning og renovering af boligerne.
Christiania ønsker én gang for alle at få afklaret sine juridiske rettigheder i retten. Det vil være det bedste fundament at finde en fredelig og langvarig løsning for Christianias fremtid.
At staten, kun seks dage før dette spørgsmål behandles i retten, vælger fysisk at fjerne folk fra hus og hjem og at nedrive boliger, er en fuldstændig utidig og uforsvarlig magtdemonstration,
Det er for Christiania meget svært at se, at SES og staten optræder som ansvarlig myndighed og part i en fredelig løsning.

Under udsættelsen af beboerne blev der brugt overdreven magt. En mand blev hevet ud af sin seng ved fødderne af maskerede mænd, der ikke legitimerede sig. Han fik end ikke lov til at tage tøj på eller pakke sine ting sammen, før hans hjem blev kørt væk. Naboer, der måbende bad om at få en forklaring af politiet, fik peberspray i hovedet og blev fysisk slæbt ud af deres bolig.

Christiania er dybt bekymret for, at denne ensidige provokation og anvendelse af magt uden grund kan føre til uroligheder i København. Christiania vil gøre sit for at undgå en optrapning af en helt unødvendig konflikt.

Netavisen 28. oktober 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater