Nazist fik sin egen medicin

Under udgang fra sit fængselsophold, røg nazisten og bombemanden Nakaba i klammeri. En gruppe af mænd gik løs på ham lørdag foran en Nettobutik på Vesterbro. Slagsmålet var tæt på at blive hans sidste, da han måtte en tur på intensiv, og kun med nød og næppe kunne lappes sammen igen.
Det danske nyhedstelegrambureau Ritzau kunne straks meddele, at det kunne være autonome der stod bag overfaldet. Men bortset fra det tyder de utallige vidne forklaringer på at gruppen af mænd nærmere må beskrives som bodybuildertyper med kort hår . . .

Politiet har endnu ikke pågrebet nogen og har heller ingen offentlig teori om motivet til overfaldet. Så i mangel af bedre kom journalisten fra Ritzau på, at ‘de autonome’ jo normalt er den betegnelse, som de reaktionære medier bruger om folk, der er aktive imod nazister.

Da vi fra Kommunistisk Politik ringede og spurgte, hvordan ‘de autonome’ var blevet blandet ind i historien, fik vi oplyst, at det var Jesper Simonsen fra kriminalpolitiet i København, der havde afstedkommet det.
Men her opstår en usikkerhed. Måske havde politiet blot svaret benægtende på et spørgsmål fra journalisten, som f.eks.: “Kan det afvises at det var de autonome der stod bag overfaldet?”. Måske har politiet selv bragt det på banen, eller endog angivet, at et vidne har udtalt, at det ikke var bodybuildere – men autonome typer.
Hvordan anden om ‘de autonome’ fik vinger til at flyve ud i verden med, svæver et sted i den journalistiske friheds tågegalakse. Jesper Simonsen var desværre gået hjem, da vi ringede.

Kommunistisk Politik kræver, at opklaringsarbejdet ikke misbruges til mistænkeliggørelse af antinazister. Det telegram, som Ritzau har fået trykt og bragt i alle landets medier, har kun været med til at lægge et røgslør ud over, hvad der rent faktisk er hændt.

Fsk
KP-Netkommentar 7. maj 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater