Estlands største parti siger nej til EU-medlemskab

Pressemeddelelse
Folkebevægelsen mod EU

– Stort tak til Estlands Centerparti, udtaler Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU

Estlands største parti – det oppositonelle, moderat borgerlige Centerpartiet – har netop på en kongres i byen Tartu besluttet, at anbefale vælgerne at stemme nej ved folkeafstemningen om estisk EU-medlemskab den 14. september.

– Det er utroligt flot, at Centerpartiet har valgt at støtte et nej til EU-medlemskab. Samtidigt kan vi fra skandinavisk side godt forstå det estiske nej, da hverken danskere, svenskere eller nordmænd har sagt ja til en så dårlig aftale, som Estland har fået med EU, udtaler Ole Krarup, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– Partiets nej er en håndsrækning til de mange mennesker i EU som er imod udviklingen af en superstat, og det giver bedre muligheder for et estisk nej til EU og dermed også en dansk frigørelse fra EU samt udviklingen af et bedre europæisk samarbejde, siger Ole Krarup og fortsætter:

– Centerpartiets nej giver mulighed for en al-europæisk dialog om, hvordan vi skal samarbejde i Europa. Estere og andre nordboer, der er imod EU og udviklingen af nu superstat med en EU-grundlov, som ønsker et europæisk samarbejde der respekterer folkestyret, og som ønsker en verdensorden der bygger på ret… vi har en fælles sag. Centerpartiets nej til EU har understreget dette. Tillykke!

Netavisen 11. august 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater