Sker der noget ?

Strøtanker
Kommunistisk Politik 19, 2012

Det tør siges.

Det nyliberale socialdemokrati tramper af sted hen over de vælgere, der stemte på dem. SF følger efter uden at kny og blåstempler EU finanspagt og retningen mod EU-union. Det ses tydeligt i meningsmålingerne. Enhedslisten vejrer morgenluft og begynder diskussionen af, hvordan de samler utilfredsheden op bredest muligt, og bliver et stort parti, der kan gøre en forskel, altså i Folketinget.

Tilbage står dem, der blev trampet på og har mistet tilliden til politikere. De siger: Hvor skal jeg gå hen med min vrede?

Fagforeningerne har ladet sig binde på hænder og fødder og kan ikke handle. En strejke eller blokade, der ikke følger de begrænsende regler bliver der slået ned på med kæmpebøder og om nødvendigt med politi og fra arbejdsgiverne trues med fyringer, lønnedgang, udlicitering og social dumping.

Der er ikke nogen store organisationer, der organiserer de stadigt voksende grupper af arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere, flexjobbere, førtidspensionister, syge og handicappede, hjemløse, udstødte fra arbejdsmarked og boligmarked. Samtidig bliver arbejdsbyrden for studerende, børnefamilier og dem i arbejde større for hver dag der går. Kun de rige, veletablerede pensionister kan tage det roligt og hygge sig.

Det er på høje tid vi stiller de regerende til regnskab og forlanger de samfundsgoder, der er vores, dem vi har arbejdet og kæmpet for, dem de rige og finanskapitalen tilraner sig, som om en aktie var mere værd end et helt livs arbejde.

Det er ikke det mindste urimeligt at forlange arbejde og en løn til at leve af, men det er i allerhøjeste grad urimeligt at vi betaler i dyre domme til EU og til bankpakker. Der er af den europæiske befolkning i alt betalt 33.000.000.000.000 kr til bankpakker.

Hvor mange grækere, spaniere, portugisere, italienere, danskere og alle mulige andre kunne have haft et arbejde, hvis pengene var investeret i arbejdspladser og samfundsudvikling? Der bor ca. 500 millioner mennesker i EU, der kunne altså i stedet være investeret 66.000 kr per indbygger, ung som gammel, i løbet af de sidste 5 år. Hvem er bedragerne? Hvem er snylterne?

Samtidig skaltes og valtes der med klima og miljø. Danmarks rige kæmper for at få del i et forventet kommende boom i råstofudvindingen i Grønland og ved Nordpolen samtidig med at der startes prøveboringer efter skifergas i Nordjylland.

(Udvinding af skifergas forurener enorme mængder rent drikkevand og det skifergas, der ikke bliver trukket ud af skiferlaget kan trænge hen til drikkevandslagre, som bliver brændbare, samtidig slippes der en mængde metangas, som er 20 gange værre end CO2, ud i atmosfæren ved udvindingen).

Og meget mere kunne siges om råstoffer, klima, miljø som jo også er årsag til mange krige.

Men konklusionen her må være, at det er på tide du rykker, det er nødvendigt at være med, der hvor der sker noget, der hvor der protesteres og aktioneres.

Tirsdag den 2. oktober kl. 14 ved arbejdsretten (sagen om Vejlegården afgøres dér)

Kl. 16 på Rådhuspladsen og kl. 17 på Christiansborg

kig gerne forbi i bogbutikken på Vesterfælledvej 1B, Kbh. V dagen før, mandag den 1. oktober kl. 16-18 og vær med til at lave nogen skilte.

Torsdag den 4. oktober kl. 19 holder APK København møde samme sted med oplæg og diskussion om Finansloven.

Lørdag den 13. oktober kl. 15 rykker Global Noise ud på Højbro Plads under overskriften: United against the global scam. Al forandring kommer nedefra. Forandring skabes af de 99%.

Netavisen 25. september 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater