USA og  ’koalition af villige’ forbereder militært angreb: Danmark på vej i  krig mod Syrien

Danmark kan om timer eller dage være i krig med Syrien.  Statsminister Helle Thorning-Schmidt har gjort det klart, at hendes regering vil støtte en planlagt amerikansk militær aggression, også uden om FN.

I de seneste dage har USA og NATO haft travlt med at samle en ny koalition af villige krigsdeltagere til et militært angreb på Syrien.

Hensigten er at vælte Assad-regimet og støtte den trængte koalition af oprørere, der med udenlandske penge, våben, lejesoldater og jihadister fører  brutal krig mod regimet og dets tilhængere.

Indtil nu har den danske regering som det var tilfældet op til starten på den folkeretsstridige krig mod Irak fastholdt at følge FN og FN’s sikkerhedsråd. Efter den amerikanske udenrigsminister John Kerry i går holdt en tale, der truede med militær intervention uden om FN, har Thornings pibe fået en anden lyd. Forbrydelsen skal begås – med eller uden FN.

Kerry påstod at USA vidste at Assad-regimet havde brugt kemiske våben mod civile. Der var ingen grund til at vente på en rapport fra FNs våbeninspektører, der er i færd med at undersøge et muligt angreb med giftgas i nærheden af Damaskus for fem dage siden, der kostede flere hundrede livet.

Sagen er ikke klarlagt. Der er ingen beviser på, at Assad-regimet har brugt kemiske våben mod civilbefolkningen. Men den amerikanske præsident Obama  og nu også Helle Thorning Schmidt er lige så overbeviste om, at Assad bruger kemiske våben,  som George W. Bush og Anders Fogh Rasmussen var, da de planlagde den ulovlige og katastrofale krig mod Irak.

Foghs berygtede udtalelse om Iraks masseødelæggelsesvåben – ’Det er ikke noget vi tror. Det er noget vi ved’ viste sig som bekendt at være en løgn og et krigspåskud.

I går afviste hun ’at vige fra FN-sporet’.

I dag er hun så parat til at gå udenom FN i troen på de amerikanske påstande om kemiske våben..

Principperne falder lige så hurtigt som den tid det tager at ringe fra Washington til København, og ’rød blok’s regering er en  villig krigsdeltager.

Der er selvfølgelig fuld støtte fra blå blok, der med Venstres Søren Pind i spidsen mener, at det ikke kan gå hurtigt nok.

Klaus Riis, redaktør af Arbejderpartiet Kommunisternes blad Kommunistisk Politik, kommenterer:

– Det er stygt at bevidne. Helle Thorning-Schmidt er en rådden leder af en rådden regering. Bedragerisk, løgnagtig og upålidelig hele vejen igennem.  ’Rød’ og blå blok på krigsfod er et grimt syn.

– Et militært angreb på Syrien er endnu en forbrydelse i henhold til international lov, der kommer oven i striben i forbindelse med krigene i Afghanistan, Irak og Libyen. Helle Thorning-Schmidt og hendes regering er ved at placere sig på anklagebænken for krigsforbrydere.

– Dem der støtter en hvilken som helst forbryderisk krigsregering – hvad enten den kalder sig ’rød’ eller blå – har et direkte medansvar.

Arbejderpartiet Kommunisterne opfordrer antikrigsbevægelsen og alle progressive kræfter til at sige klart fra mod den nye krigstrussel.

Se også

Stop krigsaggressionen mod Syrien!
Udtalelse fra Stop Terrorkrigen

Netavisen 27. august 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater