En industrigren i fremgang!

Pressemeddelelse fra Valby og Sydvest mod krig

Det burde retteligen hedde krigsindustrien og krige er der nok af, både i konventionel forstand og i form af befolkninger, der protesterer mod nedskæringer og manglende demokrati.

Da EU i december sidste år fik fredsprisen gik fredsenglene på gaden for at protestere mod at lande der er krigsførende kan få tildelt en fredspris.

Idag (torsdag) flyver fredsenglene igen for at protestere mod den voksende krigsindustri i Danmark. Torsdag den 13. juni afholder FAD,
Forsvars- og Aerospace Industrien i Danmark generalforsamling i det netop indviede Industriens hus. De kan fejre at værdien af danske våbentilladelser på 10 år er steget til det tidobbelte.

Vi sørger over at de mange milliarder ikke bruges til innovation og udvikling af den civile produktion, der er så hårdt brug for og over de mange mennesker, der bliver ofre og lider under krigens følgesvende, sult, fordrivelse, nød og ødelæggelse.

Billedet er fra en tidligere Fredsengle aktion
. Fredsenglene opstod da Nobels fredspris blev tildelt EU. Fredsenglene symboliserer ofrene for EU’s krige rundt om i verden.

FN-løsningen er slet ikke nok

FN vedtog i april 2013 en traktat, der skal regulere handel med kampvogne og andre bevæbnede køretøjer, artillerisystemer, kampfly, kamphelikoptere, krigsskibe, missiler og anlæg til at affyre missiler samt mindre våben, herunder håndvåben og ammunition, men IKKE droner, software og andre højteknologiske våben.

Traktaten træder først i kraft når 50 medlemslande har underskrevet den, hvad Danmark allerede har gjort! USA kan roligt underskrive, for de kan ikke sagsøges for at overtræde traktaten. Det foregår nemlig ved Den Internationale Domstol, som USA ikke anerkender.

Hvorfor produceres der til krig og ikke miljøforbedring?

På ti år er værdien af danske våbeneksporttilladelser mere end ti-doblet fra 231 millioner kroner i 2000 til 2,8 milliarder kroner i 2010. Også tallene for den faktiske eksport er steget markant, fra 931 millioner i 2006 til 1,7 milliarder kr. i 2010. Den neoliberale verdensorden, EU og NATO dikterer større våbenproduktion og vækst i profitten, men mindre af alt det, der giver et godt liv.

Vi mener: Det er i den civile produktion arbejdspladserne skal skabesikke i våben- og krigsmaterielindustrien, til indsatser i fjerne lande.

De fleste krigsofre er civile og krigene medfører katastrofer og ødelæggelser, men ingen løsninger for befolkningerne. Specialiseret viden skal bruges til gavn for befolkningen til udvikling og forbedring af byggeri, infrastruktur, miljø, sundhed, fødevarer, uddannelse, transport og meget andet.

Vi er at finde ved Industriens Hus kl. 12-14 torsdag.

Kontakt Gerd Berlev
fmd Valby og Sydvest mod krig
tlf. 5178 0906

Netavisen 13. juni 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater