NATO-topmøde med frisk blod på hænderne

NATO-landene afholder topmøde i Wales  den 4-5. september med øget oprustning og nye krige på dagsordenen. Blandt andet i Ukraine. Det er det sidste med Anders Fogh Rasmussen som generalsekretær. En stor protestmarch gennem England og Wales er undervejs mod Newport.

NATO og Israel: Partnere i krig og folkemord

Der er nok at protestere imod. NATO har efter afslutningen af  ’den kolde krig’ gjort sit virkeområde globalt og skabt en stadig mere usikker og krigsplaget verden.

Den endeløse ’krig mod terror’ blev proklameret i 2001. Lige siden har imperialistmagterne med USA i spidsen og med Israel som pådriver – sammen med dets vigtigste europæiske allierede og reaktionære vasalstater – gennemført eller anstiftet en hel stribe krige på tre kontinenter – i Asien, Mellemøsten, Afrika og Europa.

De har alle ført til enorme mængder af dræbte og sårede – hovedparten civile. Samtlige USA’s og NATOs krige siden 2001 er endt som fiaskoer med frygtelige konsekvenser for befolkningerne.

Hvor de blev stillet ’demokrati’ og social fremgang i udsigt, råder korrupte regimer, svimlende arbejdsløshed, samfund i opløsning og millioner af flygtninge og fordrevne.

I Libyen har de vestlige diplomater nu forladt et  land i totalt kaos, hærget af krige mellem islamistiske militser og stammer. NATO’s krig bragte Al Qaeda til magten. Og USA har lukket sin ambassade pga den rådende usikkerhed.

I Irak føres en blodig sekterisk krig med det islamistiske Islamisk Stat (ISIS/ISIL)  barbariske massakrer, der nu også har ramt det kurdiske Nordirak og fået USA til at genoptage bombardementer. USA og Obama – og dermed NATO – er tilbage i Irak.

Krigen i Syrien mod Assad-styret er ført med islamistiske militser i front, støttet af Vesten. IS, der støttes af reaktionære arabiske regimer og i praksis af NATO-landet Tyrkiet, voksede sig stærk  nok til at indlede sin offensiv i Irak og proklamere et kalifat. Krigen skyller nu også ind i Libanon.

I Afghanistan er efter 13 års krig situationen langt fra det billede, besættelsemagterne har tegnet af et land, der var stabilt nok til at fortsætte den ordning USA og NTO har skabt. I sidste uge blev en amerikansk general dræbt i regimets militære centrum, og danske soldater, der angiveligt var trukket ud af krigshandlinger og havde afsluttet deres krig i Afghanistan, var i ildkamp.

I Palæstina fortsætter Israel sin kriminelle krig mod Gaza og Palæstina med amerikanske våben og for amerikanske penge, støttet af både NATO og EU.
Nu lyder der nye uheldsvangre krigssignaler op til NATOs topmøde i den walisiske by Newport. De 28 medlemslande mødes for at planlægge nye varme krige og forstærket oprustning under en ny kold krig, der startede med USA’s/EU’s iscenesatte kup i Ukraine i begyndelsen af 2014.

NATOs generalsekretær, krigsanstifteren og –forbryderen, nu kaldet  Anders ’Fogh of War’ Rasmussen har været i Ukraine for at aftale en eskalation af konflikten med Rusland.

NATO bygger op til krig i Polen, Rumænien, De baltiske lande og også Tyrkiet. Danmark er dybt involverer i oprustningen på nordflanken med centrum i Polen.

Det er det sidste topmøde med Fogh Rasmussen som øverste politiske chef. Blod, terror, løgn og et spindelvæv af nye og gamle krige er den arv, Fogh efterlader, når han den 1. oktober afløses på sin post af den fhv. norske socialdemokratiske statsminister Jens Stoltenberg.

Seje fredsaktivister har indledt en 19 dage og hundreder af kilometer ’Lang march mod Newport’, hvor 20.000 demonstranter ventes at deltage i den største protest i Wales i årtier med blandt andet en fredslejr og et alternativt topmøde. Den viderefører en tradition for massive protester ved NATO-topmøderne som tidligere  i Chicago og Strasbourg.

Der er udkommanderet 9000 politifolk i forbindelse med topmødet i en af de største britiske politioperationer nogensinde.


Se også


Den humanitære katastrofe i Ukraine vokser – NATO ophidser til krig

Netavisen 12. august 2014

 

Netavisen 14. august 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater