Den humanitære katastrofe i Ukraine vokser - NATO ophidser til krig


Trekvart million ukrainere er fordrevet og flygtet til Rusland siden kuppet i februar. I Østukraine har Kiev-regeringens krig mod befolkningen udløst en humanitær krise. Rusland sender nu nødhjælpskonvojer, mens NATOs generalsekretær hidser til krig

Døende kvinde - offer for Kiev-regeringens bombardementer

Mens en gigantisk verdensomspændende solidaritetsbevægelse med Palæstina og for boykot af Israel er vokset frem under det mere end månedlange kriminelle og folkeretsstridige angreb på Gazas mænd, kvinder og børn, er en tilsvarende forbrydelse begået i det østlige Ukraine.

Kiev-regeringens NATO-guidede militær, suppleret med nynazistiske dødspatruljer, har bombet byer og bykvarterer, holdt af hvad der i de borgerlige medier kaldes ’oprørerne’ eller ’separatisterne’. Det vil sige modstandere af Kiev-kuppet og den USA/EU-indsatte regering og præsident.


Næsten en million flygtet fra Østukraine

En stor del af østukrainerne er russisk-talende og der er indledt en regulær fordrivelse af russisktalende ukrainere, der altid har boet i landet.

FN’s Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, skønner, at 168.000 ukrainske flygtninge har krydset grænsen til Rusland i dette års første syv måneder. Ifølge de russiske myndigheder er sammenlagt 730.000 ukrainere i år  rejst ind i Rusland under en visafri ordning, heriblandt de 168.000 flygtninge. Hundreder af civile er blevet dræbt i bombardementer, beskydning og fascistiske massakrer.

Derudover er der ifølge FN 117.000 ’interne’ flygtninge i selve Ukraine. Tallet vokser dagligt. Titusinder strømmer over hals og hoved fra de byer, regeringshæren har ’befriet’, som Luhansk. Lige nu står et afgørende slag om hovedbyen Donetsk, der havde mere end en million indbyggere.

FN siger, at 1.129 er dræbt og næsten 3.500 såret i Østukraine mellem midten af april og frem til den 26. juli og den nuværende offensiv. Der er mange steder mangel på mad, vand og andre basale fornødenheder. Bygninger og boligkvarterer er ødelagt af bomber og i militære træfninger.

Omkring 4 millioner befinder sig i krisgzonen. 200.000 har ikke adgang til vand. En humanitær katastrofe ties ihjel.

Rusland sender nu en nødhjælpskolonne på 280 lastbiler, hovedsagelig lastet med  korn, sukker og mad til spædbørn.

Både USA, EU og den ukrainske regering, der bærer hele ansvaret for krigen og den humanitære krise, og ikke har taget skridt til at sikre nødhjælp, er fuldt informeret om konvojen og dens indhold.

Se

Four Million Ukrainians in Combat Area, on Verge of Humanitarian Catastrophe - Russia


NATO-påstand: Ikke nødhjælp


USA og Vesten har søgt at holde den virkelige situation i Ukraine og den barbariske krig mod de russisktalende ukrainere væk fra offentligheden. De officielle medier holder mund.

I sin krigsgalskab har NATOs notoriske løgnhals af en generalsekretær, krigsforbryderen og krigsophidseren Anders Fogh Rasmussen, fundet ud af, at den russiske nødhjælpskonvoj sikkert et et dække for en skjult militær intervention.

De vestlige medier har gentaget ekkoet af løgnen fra forskellige regeringssæder – indbefattet den nydelige danske udenrigsminister Martin Lidegaard.

NATOs generalsekretær, ekko af og agent for Det hvide Hus,  har netop været i Ukraine med løfter om større bistand til Kiev-regeringens hær – og med henblik på at indlemme Ukraine i NATOs plan for militær omringning af Rusland.  Det skal bekræftes på NATO-topmødet i Newport i Wales den 4.-5. september.


Se

NATO is desperate for war
Af Pepe EscobarStilhed om MH17


Der er også blevet stille i de vestlige propagandamedier om fly Malaysian Airlines fly MH17. I dagene efter nedskydningen blev ’oprørene’ anklaget for at have ramt det med en raket, og det blev brugt som påskud for at intensivere offensiven i Østukraine.

Nu har OSCE-eksperter undersøgt det og fundet spor efter artilleribeskydning og maskingeværer – men ikke af raketter. Det vil sige, at det ikke er skudt ned fra jorden, men fra et militærfly, som ’separatisterne’ ikke har.

Sporene peget på Kiev-regeringens militær.


Se


Revelations of German Pilot: Shocking Analysis of the “Shooting Down” of Malaysian MH17. “Aircraft Was Not Hit by a Missile”Krigsmodstanden vokser i hele Ukraine

I det vestlige og mellemste Ukraine vokser modstanden mod regeringens krig mod landets egne borgere.

Soldater brænder deres indkaldelsesordrer, mange deserterer. Kvinder, heriblandt soldatermødre, blokerer rundt om i landet motorveje og møder krigspolitikerne med slagord som ’Kæmp jeres krige selv!’, ’Frels vores drenge!’ og ’Stop slagteriet!”


Se

Video: Ukrainians are burning their military drafts


Anti-war protests sweep Ukraine

Af Greg Butterfield


Ukraine er fanget i en fælde, lagt af USA/EU og NATO med den ukrainske højrefløj og de genoplivede fascister som stødtropper.

Men  USA, NATO og Anders Fogh  opildner til mere af det samme:  De vil se Ukraine udfordre Rusland og provokere Rusland til krig.


Se også


100 år efter starten på 1. verdenskrig: Hænderne væk fra Ukraine!

Netavisen 2. juli 2014

Den danske regering med i front: NATO opruster yderligere i Østersøområdet
Netavisen 3. juni 2014

Ukraine: Voldeligt regimeskifte orkestreret af EU og USA
Netavisen 25. februar 2014

 

 
Dette er en artikel fra kpnet.dk -
Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til kpnet, KPnetavisen (facebook) og KPnetTV (youtube)

- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

 

Netavisen 12. august 2014