Ny israelsk optrapning

Med Ariel Sharon som regeringsleder er den israelske undertrykkelsespolitik over for palæstinenserne til stadighed blevet optrappet. Raketangreb og bombninger af palæstinensiske områder og mål er blevet dagligdags begivenheder. Kampvogne sendes ind i flygtningelejre, samtidig med at der gennemføres systematiske mord på ledende palæstinensiske militærfolk og embedsmænd.

Politikken er klar: Det er den militære undertrykkelse af palæstinenserne og en militær konfrontationskurs overfor Libanon, Syrien og de øvrige arabiske lande, som Sharon satser på.
Det er også blevet understreget af bombninger i Libanon, som blandt andet har ramt et syrisk radaranlæg og dræbt syriske soldater.
Israel balancer på randen af en storkrig.

Sharon fører en gengældelsespolitik af naziagtig karakter: for hvert angreb på israelske mål, angibes fem-ti gange så mange palæstinsiske. For hver dræbt israeler, 10 dræbte palæstinensere!

I mandags genbesatte den israelske hær Gaza-striben, angiveligt som gengæld for palæstinensiske morterangreb på en ulovlig jødiske bosættelse. Den blev trukket ud igen dagen efter – angiveligt p.g.a. amerikansk pres. Det var en militær magtdemonstration, som skulle vise den enorme israelske militære overlegenhed – ikke bare i forhold til palæstinenserne, men hele den arabiske verden.

USA støtter Sharon og hans politik -på trods af lidt ‘kritik’ af nogle af de mest åbenlyse krigsforbrydelser og krænkelser af international ret. Vesten som helhed fremkommer med en spag kritik – og gør intet for at stoppe den brutale og kriminelle israelske adfærd.
Den danske regering må tvinges til at følge den verbale kritik op med effektive sanktionsskridt.
Den faktiske støtte til Israel må ophøre. Israel må boykottes!

KP-Netkommentar 18. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater