Sæt pensionsalderen ned – stop dansk krigsdeltagelse!

Mette Frederiksen har lanceret sit politiske stunt, hvor hun angiveligt vil sætte en stopper for den arbejderfjendske pensionsalder. Men ligesom Arne-pensionen var et minimalt plaster på et åbent sår er hendes ’bekymring’ for de nedslidte kommende pensionister rent spil for galleriet. Der er ikke tale om at sænke pensionsalderen, nej den skal fortsat stige til 70 år i hendes udspil. Der skal jo stadig være penge til at føre krig.

Mette Frederiksen besigtiger en våbenfabrik – Folketingets Ukrainepakke på 65 milliarder får ben at gå på

Når vi taler om tvangen til at knokle stadigt længere er det kun arbejderklassen og de lavtlønnede det overhovedet drejer sig om. Dem der har skruet pensionsalderen i vejret og deres klassefæller har alle deres på det tørre med kapital og pensionsordninger i baghånden, de går på pension når de har lyst. Selvom politikerne nok så meget snakker om en fælles pensionsalder.

Socialdemokratiet har for længst afsløret sig selv som den herskende klasse, som monopolernes, NATO’s og EU’s regering. Erfaringerene med de tidligere såkaldt ’røde’ regeringer under Helle Thorning og Mette Frederiksen med venstrefløjen som parlamentarisk grundlag bøjede dette i neon. Ikke desto mindre satser S nu på et comeback fra sin nuværende arbejdsgiverregering, genfødt som leder i en populær regering. Selv med Enhedslistens hjælp må dette dog høre fortiden til. Men begge parter prøver. Ligesom fagtoppen uden tvivl vil være med på Mette Frederiksens valgkampsstunt.

Pelle Dragsted skriver:

Vil Mette Frederiksen lave pensionsreform med højrefløjen eller med Enhedslisten og SF? Dét er det afgørende spørgsmål… Socialdemokratiet må vælge side nu. Vælger de blå blok – som de gjorde med SVM?… De bør gå efter en tryg, rød pensionsreform i samarbejde med SF og Enhedslisten i stedet.”

Nej – Socialdemokratiet har for længst valgt side. De har valgt side for monopolerne og de kræfter, der vælger at bruge milliarder og atter milliarder på krig for et slagsmål mellem imperialister og om hvem der skal have det største del af rovet, når verdens ressourcer skal fordeles.

Danmarks arbejderklasse har absolut ingen interesse i denne investering eller at gå i krig mod andre landes arbejdere. Der er masser af penge. Stop med at finansiere krigen! Sæt pensionsalderen ned til 65 år og stop Velfærdsforligets stigende pensionsalder. Dem der vil kan arbejde længere. Folkepensionen skal sættes op, og reallønsfaldet og inflationen skal dækkes løbende.

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater