Regeringens ”afbureaukratisering” – slut med revalidering

Forslaget fra regeringens ekspertgruppe om afskaffelse af jobcentrene og omlægning af hele dette område dækker over en lang række forringelser for arbejdsløse, både på på kontanthjælp og på dagpenge. F.eks. vil man helt afskaffe muligheden for ny uddannelse gennem revalidering.

I praksis har mange kommuner sparet muligheden for at man kan blive omskolet til et nyt fag, f.eks. efter en skade der umuliggør at man fortsætter arbejdslivet som før. Dvs at man kunne gennemføre en måske flerårig uddannelse med en ydelse der svarede til dagpenge. Kommissionen kalder dette angreb for ”at mindske kompleksiteten i ydelsessystemet”.

En undersøgelse viste i 2019, at hele 48 procent af folk, som har gennemført revalidering, stadig var i ordinært job eller uddannelse 12 måneder efter endt forløb. Imens var beskæftigelseseffekten af aktivering kun 21 procent. At revalidering virker er mindre vigtigt, bare der kan spares på kort sigt. Arbejdsgiverne og deres regering vil langt hellere importere arbejdskraft uddannet i andre lande end at gøre sig umage med sin egen befolkning.

I en anden undersøgelse fra Aalborg Universitet af resultater af revalidering i Sønderborg Kommune kom man frem til, at  65 procent er kommet i fast job. Og 63 procent melder om, at deres helbred er blevet bedre.

At spare ved at nedlægge revalidering som mulighed har længe været regeringens ønske – hvad navn den end måtte have. Under regeringen Lars Løkke Rasmussen lå det allerede i 2016 i deres 2025-plan. Og allerede i perioden fra 2004 til 2016 var antallet af mennesker der fik tilkendt revalidering faldet fra 22.729 til 6.383.

Danske regeringer under skiftende navn lader nedskæringshjulet kværne med hårdere og hårdere nedskæringer. Og det vil kun blive værre, så længe den organiserede modstand ikke står stærkere. Vi må sige NEJ til de asociale nedskæringer – nej til at føde krigen med milliardbeløb stjålet fra arbejderklassen og velfærden.

Læs mere om regeringens beskæftigelsesreform

 

Kontrol under jobcentrene afløses af ny kontrol

 

Nye forringelser for dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere pakket ind i plus-ord

 

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater