Nej til kriminalisering af fagforeningssolidaritet med det palæstinensiske folk

I Frankrig er en fagforeningsrepræsentant sat under anklage for at udtrykke solidaritet med det palæstinensiske folks kamp. Anklagemyndigheden kræver et års fængsel. 

Af Frankrigs Arbejderes Kommunistiske Parti, PCOF

Frankrig: torsdag den 28. marts havde fagforeningen Union départementale CGT du Nord arrangeret demonstration foran retten i Lille, hvor generalsekretæren i fagforeningen var indkaldt til at møde op under anklage for “støtte til terrorisme”. Anklagen var baseret på en løbeseddel, som fagforeningen uddelte den 10. oktober 2023 til støtte for den palæstinensiske befolkning i Gazastriben, som var blevet bombet af den israelske hær.

Foran retsbygningen, Palais de Justice i Lille, stod vi solidarisk med de meget talrige flag fra CGT’s i Lille og regionen, og flag fra Emmaus-arbejderne, der stadig kæmper for anerkendelse af deres rettigheder og legalisering. Der var også delegationer fra CGT’erne i Bouches du Rhône, Val de Marne, centret, de arbejdsløses udvalg, med flere. De vidnede alle om den store opbakning til støtte for Jean Paul Delescaut.

Før Jean-Paul Delescaut blev stillet for retten, talte Sophie Binet, generalsekretær for CGT, til de forsamlede aktivister og fordømte det igangværende “folkemord”, som “finder sted i et hav af fejhed og hykleri”, og kritiserede denne “politiske retssag” mod Jean-Paul Delescaut, og gentog, at “hvis man angriber en aktivist fra CGT, er det et angreb på hele CGT”, og at dette ikke vil blive tolereret.

Blandt de øvrige talere var Jean-Luc Mélenchon, generalsekretæren for CGT’s lokalforening i Bouches-du-Rhône, en FSU-funktionær, Jean-Pierre Mercier fra LO, den lokale PCF-repræsentant osv. Vi vil gerne fremhæve indlægget fra den lokale afdeling af Association France Palestine Solidarité (AFPS 59/62), som talte i brede vendinger om det palæstinensiske folks kamp, den kamp, det fører, og perioden efter den 7. oktober, og lagde vægt på at påpege, at den lokale afdeling af CGT (UD CGT 59) har givet usvigelig og konstant støtte til organiseringen og udtrykket af solidaritet med det palæstinensiske folk. Det var af denne grund, at Jean-Paul Delescaut, sekretær for UD, blev stillet for retten i dag.

Under retsmødet rejste anklagemyndigheden krav om et års betinget fængsel over for generalsekretæren for Union départementale CGT du Nord. En helt igennem politisk retssag mod udtrykket af fagforeningssolidaritet til støtte for det palæstinensiske folk!

28. marts 2024

Oversat fra pcof.net

Note:

November nummeret af avisen La Forge, udgivet af PCOF, bragte en længere artikel der fordømmer regeringens politiske vilje til at gøre alt, hvad der står i dens magt, for at bringe enhver stemme til tavshed, især i fagbevægelsen, som nægter “at sætte et lighedstegn mellem de undertrykte og undertrykkeren” i denne krig. LF-655DEF.pdf (pcof.net)

Læs også

Støtte til palæstinensernes modstandskamp kriminaliseres

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater