Støtte til palæstinensernes modstandskamp kriminaliseres

Er der noget imperialisterne frygter er det når modstanden mod deres system og politik vokser i omfang og skarphed. Dette sker lige nu i hurtigt tempo som reaktion på Israels folkedrab mod palæstinenserne. I Frankrig blev solidaritets-demonstrationer hurtigt generelt forbudt efter d. 7. oktober, i Tyskland er støtte til Hamas forbudt og modstand kriminaliseres i flere lande. Forbuddene retter sig først og fremmest mod palæstinensernes aktive modstandkamp og støtten til den.

Demonstration i Paris 12. oktober. Foto PCOF

 I Frankrig blev lederen af fagforeningen CGT anholdt og lagt i håndjern i sit hjem efter at have udtalt støtte til palæstinenserne, hvad der blev anset som ’støtte til terror’. Se også
Fransk fagforeningsleder arresteret for Palestina-støtte.
Demonstrationer til støtte for palæstinenserne er generelt forbudt, men indeholder grundlaget en erklæret fordømmelse af Hamas kan de blive tilladt. Underforstået sættes palæstinensernes modstandskamp lig med Hamas. På den måde fordømmer regeringer i de imperialistiske lande hele det palæstinensiske folks ret til at gøre modstand mod det folkedrab Israel er i fuld gang med at udøve. Mens Israel gives retten til at forsvare sig, uanset hvor bestialsk.

Det zionistiske Israel er en helt central bastion for den vestlige imperialisme i Mellemøsten, der bakkes op af penge og våben og undertrykkelse. Det borgerlige demokratis maske af ytringsfrihed er tynd, når imperialismen finder sine interesser truet af befolkningernes mobilisering og krav.

I Frankrig fortsætter demonstrationerne, både de godkendte og de der er gjort illegale trods forbuddet, og de er blevet mødt med tåregas og vandkanoner af politiet.

I Storbritannien er enhver ytring der kan opfattes som støtte til Hamas kriminaliseret, selvom demonstrationer som sådan er tilladt og under demonstrationer er adskillige efterfølgende blevet anholdt. Palæstinensiske flag, tørklæder, sange og kampråb til støtte for palæstinenserne opfattes af politiet som støtte til terror.

Fra solidaritets-bevægelsen lød reaktionen: ”Intet forsøg fra regeringens side på at underminere protesterne vil stoppe os eller nogen andre der ønsker en ende på drabet på palæstinenserne”.

I Tyskland, som andre steder er illegalisering af palæstinensernes kamp ikke ny, men den har nået nye højder efter d. 7. oktober.

“Specielt i Berlin, som er hjemsted for et af de største palæstinensiske samfund uden for den arabiske verden, har myndighederne været særligt fjendtlige over for ethvert tegn på solidaritet med Palæstina. Siden den 7. oktober er alle demonstrationer, der eksplicit eller implicit henviser til Palæstina, blevet forbudt, hvilket efterlader de omkring 30.000 palæstinensere, der bor i Berlin, uden mulighed for at udtrykke deres vrede over belejringen og bombardementet af Gaza.

I et brev til alle skoler i Berlin har byens afdeling for uddannelse, ungdom og familie opstillet strenge retningslinjer for, hvordan man diskuterer situationen i Palæstina med eleverne. “Enhver demonstrativ handling eller meningstilkendegivelse, der kan opfattes som støtte til eller godkendelse af angrebene mod Israel eller støtte til de terrororganisationer, der udfører dem, såsom Hamas eller Hizbollah, udgør en trussel mod skolefreden i den nuværende situation og er forbudt.” Ifølge brevet kan dette omfatte følgende: “synligt at bære relevant tøj (for eksempel kuffiyeh, kendt som det palæstinensiske tørklæde), vise klistermærker og lapper med påskrifter som ‘frit Palæstina’ eller et kort over Israel i Palæstinas farver (hvid, rød, sort, grøn), og råbe ‘frit Palæstina!’ og demonstrere verbal støtte til Hamas og deres terrorisme.”

Citat Peoples Dispatch.

I Frankrig er der i dag d. 28. oktober indkaldt til stor demonstration under parolen STOP BOMBARDEMENTERNE – STOP FOLKEDRABET

Læs også APKs udtalelse: STOP ISRAELS FOLKEMORD – FOR ET FRIT PALÆSTINA!Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne