Kampen mod Ghettoloven fortsætter – gå med som blok i Palæstina demonstration fredag

Den forhadte, diskriminerende og ødelæggende ghettolov har nu eksisteret i 5 år. Organisationen “Almen Modstand – Forsvar Beboerdemokratiet” havde derfor forberedt en stor demonstration på lørdag. Men i solidaritet med de palæstinensiske familier der bor i de stemplede almene boligområder har man besluttet i stedet at slutte op om demonstrationen Alle på gaden for Palæstina ved Nørrebro Park Skole fredag d. 1. december kl. 17.

Det var Socialdemokratiet, SF, Dansk Folkeparti samt den daværende VLAK-regering, der stod bag ghettoloven. I løbet af 5 år er loven ubønhørligt blevet rullet ud. Tusinder af familier er smidt ud af deres hjem, husblokke med velfungerende boliger er blevet smadret. Ikke kun få steder, men i mange byer.

Målet for politikerne er at omdanne almene boliger til profit- og spekulationsbyggeri under dække af at skabe mere blandede boligområder. Hvor der før var almennyttige lejeboliger, bygges der i stedet dyre ejerlejligheder.

Demonstration mod ghettoloven

Almen Modstand markerer de 5 år med ghettoloven og den fortsatte kamp med en opfordring om gå på gaden “for endnu en gang at vise, at vi efter 5 år stadig står stærkt i vores fælles modstand mod denne absurde, diskriminerende og på alle måder destruktive lov!”.

De skriver videre:

”For ikke at tage fokus fra den kritiske situation i Palæstina – og i solidaritet med alle palæstinensiske familier i de stemplede almene boligområder – har vi besluttet at aflyse vores demonstration på lørdag. I stedet vil vi sammen med CEDA (Center for muslimers rettigheder) opfordre til at deltage i “Alle på gaden for Palæstina-initiativet”s demonstration fredag d. 1. december kl. 17.00. Her laver vi en stor Almen Modstand-blok og vi håber at I vil gå sammen med os.”

Se begivenhed på Facebook

Hvad er ghettoloven?

I loven står bl.a.

“Omdannelsen af ghettoområderne vil ske gennem et øget salg af almene boliger. Det giver mulighed for, at private investorer og boligejere med nye boligformer kan være med til at ændre beboersammensætningen i området. Det skal enten ske ved, at private investorer køber en del af de nuværende almene boliger eller ved at bygge nye private boliger i ghettoområderne.

Desuden skal målrettet nedrivning være med til at omdanne og åbne ghettoområderne i forhold til det omkringliggende samfund”.

Et alment boligkvarter kommer på ghettolisten på baggrund af bl.a. antallet af arbejdsløse, på baggrund af indtægt og antallet af ikke-vestlige efterkommere! Dvs. at en masse almindelige mennesker mister retten til at får en bolig, der er til at betale.

Loven og dens gennemførelse har medført masser af sorg og bekymring og utryghed. Hele kvarteret lider under nedrivningerne, ødelæggelse af beboerhuse, legepladser osv.

Udover de menneskelige omkostninger har det også været et ufatteligt ressourcespild og skadeligt for klimaet.

Alt nybyggeri koster dyrt på CO2-regnskabet.

Ghettoloven er udtryk for kapitalismens parole: Tag fra de fattige.

Vi siger: afskaf kapitalismen og tag fra de rige!

KPnet har skrevet en række artikler om ghettoloven og kampen imod den. Læs f.eks.

Regeringens ghettoplan buldozer og privatiserer den almene boligsektor – med penge stjålet fra lejerne

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater