Regeringens ghettoplan buldozer og privatiserer den almene boligsektor – med penge stjålet fra lejerne

Regeringens ghetto-plan er et angreb på indvandrere og mennesker på overførselsindkomster i det hele taget, men det er samtidigt en krigserklæring mod den almene boligsektor, som man vil kapre og privatisere. Ovenikøbet skal udgifterne til at gøre det stjæles fra lejernes opsparing.


Regeringens pressemøde om ghettoplanen i Mjølnerparken mødt af demonstranter

De kalder det renovering af ghettoerne, men reelt er der tale om en brutal privatiseringsplan. Kun 40 % af familieboligerne i ‘ghettoerne’ må i 2026 være almene lejerboliger!

Dette krav er et ultimatum til områderne. De skal fremlægge en plan for at opnå dette, og nås målet ikke,vil staten simpelthen gå ind og ekspropriere. Metoderne er nedrivning og/eller tvangssalg af almene boliger.

I planen kan man læse:

“Omdannelsen af ghettoområderne vil ske gennem et øget salg af almene boliger. Det giver mulighed for, at private investorer og boligejere med nye boligformer kan være med til at ændre beboersammensætningen i området. Det skal enten ske ved, at private investorer køber en del af de nuværende almene boliger eller ved at bygge nye private boliger i ghettoområderne.

Desuden skal målrettet nedrivning være med til at omdanne og åbne ghettoområderne i forhold til det omkringliggende samfund”.

Meget bekvemt har regeringen til lejligheden ændret definitionen på ‘ghetto’, så der nu findes 25 boligområder med dette stempel. Med påskud om uløselige problemer i boligområderne iværksætter regeringen en storstilet privatiseringsmassakre.

Den almene boligsektor skal indskrænkes, så ejerboliger og boliger udbudt af private udlejere kan vinde frem. Boligpriserne vil stige og lejernes rettigheder udsat for markedskræfterne.

Med stjålne penge

Planen skal finansieres med 12 milliarder, som man stjæler fra den almene boligsektor selv. Der er tale om penge som lejerne har sparet op til vedligeholdelse og renovering af boligerne, hvilket der rigtig mange steder er et påtrængende behov for. Nu vil man i stedet bruge pengene på at ødelægge boliger.

Ligesom regeringen lægger op til at bryde loven og indføre parallelsamfund med særlige tvangslove gør de sig også skyldige i tyveri.

Ghettoplanen må afvises. Den hetzer mod indvandrere, skaber parallelsamfund med undtagelseslove, øger fattigdommen blandt mennesker på kontanthjælp og er et kæmpe angreb på den almene boligsektor.

Se
Løkkes ghetto-plan dræner lejernes pengekasse til renovering
DR 2. marts 2018

Læs også

Lighed for loven
Poul Andersen på KPnetBlogs 1. marts 2018

Regeringens ghettoudspil: Skaber parallelsamfund, øger fattigdommen og tvinger lejeboligsektoren til privatisering
KPnet 2. marts 2018

Regeringens ghettoplan

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

 

KPnet 2. marts 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater