EU-parlamentsvalget er ikke noget reelt valg

 

Der er ingen EU-modstandere, der stiller op til EU-parlamentet. Valget er kun mellem graden af tilslutning til EU – fra kritisk til begejstret. Reelt er der hverken noget at vælge imellem eller stemme på. 

Der bruges rigtig mange penge på valgpropaganda. EU fremstilles som en union af velstand, sikkerhed og frihed og valget som demokrati. Det er fup og svindel.

De vigtige spørgsmål – EU’s lavtlønsmarked, militærunion og oprustning på bekostning af de sociale forhold, EU’s sorte klima og energipolitik osv., har EU-parlamentet ingen reel indflydelse på. Magten ligger hos Det Europæiske Råd, EU-kommissionen og de store monopoler.

EU har en kæmpe indflydelse på vores hverdag og fremtid. Men det er ude af stand til at løse de egentlige samfunds- og klimaproblemer.  

Hvorfor? Fordi EU er monopolkapitalens projekt og dikteres af deres interesser. I en fælleserklæring fra de europæiske marxist-leninistiske partier og organisationer hedder det bl.a.: ”EU er et projekt for kapitalen med et fælles arbejds- og afsætningsmarked og et instrument i konkurrencen med andre imperialistiske magter. EU er i stigende grad udviklet som et militært magtinstrument med fælles oprustning og militærmanøvrer.  

EU er et instrument for monopolernes neokoloniale indflydelse i Latinamerika, Afrika og Asien. I Europa er EU en voksende imperialistisk magt med en arbejderfjendtlig karakter: Den øger konkurrencen mellem arbejderne i de forskellige lande og sænker lønninger og arbejdsvilkår. Til skade for småbønderne er EU et instrument for agro-monopolerne, som har ruineret tusindvis af småbønder.”

Vi tror ikke på de falske løfter fra hverken højre- eller venstrefløjen om at ændre EU indefra.  

I fælleserklæringen fra bl.a. APK hedder det videre: ”I stedet for at håbe på valgresultater i EU må vi stå op mod udbytning og krig! Vi opfordrer til at udvikle kampe og enhed på basis af deres klasseinteresser, mod monopolerne og den kapitalistiske offensiv, reaktionen og imperialismens krigspolitik.

Vi opfordrer til at udvikle en aktiv solidaritet med arbejderne og folkene i verden, ikke mindst mod den imperialistiske og zionistiske undertrykkelse, aggression og udplyndring, som det palæstinensiske folk.

Vi vil kæmpe for et revolutionært brud med det kapitalistisk-imperialistiske system, for socialisme!

– Mod lave lønninger og løntrykkeri!

– Mod ødelæggelse af arbejdspladser!

– For den fulde ret til at strejke!

– Mod sociale nedskæringer!

– Mod afviklingen af demokratiske rettigheder!

– Mod racisme, splittelse og fascisme!

– Mod oprustning og krig!

– For fred, international solidaritet og socialisme!

Læs også
Enhedslisten – ikke på EU-modstandens side

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater