Palæstina demonstration i Flakhaven – plads og gader var fyldt med mennesker

Foran rådhuset, fra den interimistiske talerstol i form af Europaller, blev der talt dunder mod zionisternes overfald på Palæstina og det igangværende folkemord, her talte bl.a Jan Nielsen for Boykot Israel, mens folkemængden hurtigt blev større og tættere. Vi hørte om, hvordan størrelsen af nødhjælpen til Gaza er nede på en brøkdel af den normale varetransport og – endnu mere brutalt – om de nedslagtninger af civile kvinder, børn og mænd, der foregik i de selvsamme sekunder som ordene forlod talerstolen. Og vi hørte om en global modstand og solidaritet uden sidestykke.

Af APK, Fyn

DEMONSTRATIONENS OVERSKIFT VAR SOLIDARITET MED PALÆSTINENSERNE

  • Våbenhvile NU
  • Øjeblikkkelig stop for bombardementer og kamphandlinger
  • Ophævelse af den langvarige ulovlige blokade af Gaza
  • Akut humanitær hjælp
  • Respekt for folkeret-international lov og menneskerettigheder

Vi blev sendt af sted på den lange march gennem Odenses gader med opfordringen om – på denne dag – ikke at dele konflikten op i jøder mod palæstinensere, islam mod jødedom, men blot at demonstrere FOR menneskerettigheder. Palæstina forbløder netop nu og en øjeblikkelig våbenhvile må være et ultimativt krav.

Omkring 4000 demonstranter fyldte gader og stræder op og strakte sig så langt, at man aldrig kunne overskue alle, før fortroppen var drejet om næste hjørne. Både dem med megafoner og børn på skuldrene af fædre og mødre, råbte sig hæse i slagord som “Hvad er det I ik’ ka’ fat’ – Palæstina er besat!”

Tilbage på Flakhaven blev nye talere præsenteret, mens mørket faldt på og flere faldt fra, efter en lang eftermiddag.

Da vi fra APK begyndte at pakke paller på traileren, begyndte flere partisantørklædeklædte mænd med største selvfølge og smilende venlighed at hjælpe, og på den måde mærkede vi endnu engang hvordan vores tilstedeværelse blev mødt med stor respekt og dybfølte håndtryk.

Det kan godt være, at der er religiøse og politiske undertoner og interne uenigheder, men denne eftermiddag handlede det om mellemfolkelig solidaritet og menneskerettigheder.

Arrangørerne var Det Palæstinensiske Hus, Racismefri By og Boykot Israel. APK var anbefaler af demonstrationen.

Læs talen fra Jan Nielsen, Boykot Israel her

Stop folkemord  og fordrivelse

 

 

Plakaten for demonstrationen


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater